Comunicate de Afaceri

Recuperare medicala in cazul unei hernii de disc

Prezentare generala

Discurile coloanei vertebrale sunt perne de absorbtie a socului intre vertebre. Vertebrele sunt oasele mari ale coloanei vertebrale. Daca coloana vertebrala se deschide si discurile ies in afara, ele pot apasa, sau "intepa", in apropiere nervii spinarii. Acesta este cunoscut sub numele de disc rupt, herniat sau alunecat.

Un disc rupt cauzeaza dureri de spate scazute si, uneori, impiedica durerea in spatele picioarelor, cunoscuta sub numele de sciatica. De obicei, simptomele rupturii discului se vindeca dupa cateva saptamani pana la o luna. Daca problema persista de luni de zile si devine cronica, puteti alege sa luati in considerare eventual interventia chirurgicala.

Simptome

Durerea severa scazuta a spatelui poate fi un simptom al unui disc rupt, dar poate fi cauzata de tulpini sau entorse ale muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Cu toate acestea, durerile de spate scazute, combinate cu impuscarea durerilor in spatele unuia sau ambelor picioare (sciatica), indica, de obicei, un disc herniat sau rupt.

Semnele indicative ale sciaticii includ:

  • durere ascutita in spatele feselor si piciorului (de obicei, un picior)
  • furnicaturi la o parte a piciorului sau la nivelul piciorului
  • slabiciune a piciorului

Daca aveti un disc rupt, sciatica se poate agrava atunci cand va aplecati cu picioarele drepte sau cand va asezati. Asta pentru ca miscarile astea se trag pe nervul sciatic.

Cauze

In mod normal, discurile din cauciuc permit coloanei vertebrale sa se flexeze si sa absoarba fortele pe coloana vertebrala atunci cand rasuciti, indoiti sau ridicati. Odata cu imbatranirea, discurile incep sa se uzeze.

Daca un disc deteriorat apasa asupra nervilor spinarii din apropiere, acestea devin inflamate. Discurile rupte in partea inferioara a spatelui afecteaza in mod obisnuit radacinile nervului sciatic care ies din coloana vertebrala de pe ambele parti ale discurilor. Nervii sciatici trec prin fesa, pe picior si in picioare. De aceea simti durere, furnicaturi si amorteala in acele locatii.

Cert este ca recuperarea medicala de hernie de disc este anevoioasa.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Team

Cauta

Categorii populare