Comunicate de Afaceri

Riscurile transplantului cu celule stem

Baby Stem Cells este partenerul exclusiv al Seracell in Romania, banca de celule stem Germania numarul 1 www.babystem.ro/celule-stem. Seracell se bucura de acreditare europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare in domeniul cercetarilor biologice. Baby Stem aduce tehnologia avansata folosita de Seracell si in Romania. Pentru ca stim ca viitoarele mamici si persoanele care se gandesc la tratamentele cu celule stem au nevoie de toate informatiile despre acest domeniu am medicinei regenerative, adoptam o politica de transparenta, oferindu-va toate informatiile, indiferent de natura lor. Daca v-ati gandit la un transplant cu celule stem, va prezentam cele mai comune complicatii care pot aparea dupa aceasta interventie.
Un transplant cu celule stem presupune, ca orice alta interventie medicala, anumite riscuri si complicatii, unele chiar fatale. Riscurile depind de factori precum motivul transplantului, tipul de transplant, varsta si starea ta generala de sanatate.
Desi unele persoane nu experimenteaza probleme serioase dupa un transplant, altele pot suferi de complicatii care pot necesita tratament sau spitalizare. Transplantul cu celule stem este o provocare majora pentru corpul tau. In primele saptamani, pacientii care au suferit un transplant cu celule stem se vor simti slabiti. Efecte secundare ca simptome de raceala, greata si schimbarea simtului gustativ sunt deseori comune. Incercati sa fiti rabdator. Transplantul cu celule stem va construieste un nou sistem imunitar, lucru ce necesita timp. Doctorul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze constant si sa va dea medicamente care sa previna aceste probleme.

Complicatii in cazul transplantului cu celule stem proprii

Cele mai comune complicatii care pot aparea in urma transplantului cu celule stem din propriul tau corp sunt anemia si hemoragia, infectii, pneumonie, boli ale ficatului, uscarea si afectarea gurii, esofagului, plamanilor si a altor organe.
Mai putin frecvent, unii pacienti pot suferi de cataracte, infertilitate si aparitia unor noi tipuri de cancer, secundare, care pot aparea chiar si dupa zece ani de la transplant.
Modurile in care doctorii te pot ajuta in asemenea situatii sunt tratamentele cu antibiotice, medicamente antifungice si cele antivirale care pot preveni si trata diverse tipuri de infectii. Transfuziile de sange pot preveni anemia si hemoragiile.

Complicatii in cazul unui transplant cu celule stem de la un donator

Cea mai comuna dintre complicatiile care apar in urma transplantului folosind un celule stem de la un donator este boala grefa contra gazda. Aceasta se dezvolta cand corpul tau crede ca sangele format din celulele stem ale donatorului tau sunt straine si le respinge. Intre 30% si 70% dintre pacientii cu un asemenea transplant pot suferi de o forma mai mult sau mai putin severe a acestei complicatii. Sansele de a suferi de aceasta boala sunt mai mari cand tu si donatorul tau nu sunteti foarte compatibili. De asemenea, chimioterapia indelungata poate mari riscul. Pentru a preveni si trata boala grefa contra gazda poti folosi o combinatie intre medicamente antibacteriale, antifungice si antivirale, precum si steroizi si alte terapii care vor atenua reactia sistemului tai imunitar.
Esecul transplantului, o complicatie rar, se poate intampla cand sistemul tau imunitar respinge celulele stem ale donatorului tau. Daca sunt disponibile mai multe celule stem ale donatorului, aceasta poate fi tratata cu un al doilea transplant sau cu o perfuzie cu limfocite de la donator.

Pentru mai multe informatii despre celule stem, tratamente si pachetele pe care le oferim, intrati pe site-ul babystem.ro si va vom oferi o consiliere profesionista pentru a lua decizii corecte si optime pentru dumneavoastra.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Kindle Store Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare