Comunicate de Afaceri

Rolul esential al medicilor de familie in depistarea precoce a cancerului

Simpozionul organizat de Asociatia Medisprof pune in discutie problematica modalitatilor de tratament in cancer prin prisma mai multor domenii medicale: oncologie, obstetrica-ginecologie, anatomie patologica si medicina de familie, subliniind astfel nevoia unei colaborari intre toate aceste specializari. “Prima parte a acestei manifestari stiintifice se adreseaza medicilor de familie, intrucat ei sunt primii si poate cei mai importanti in depistarea acestei boli, dar si in administrarea rapida a unor tratamente de prima intentie pana la indicatiile specialistului”, precizeaza dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog si membru in consiliul director al Asociatiei Medisprof.
Evenimentul isi propune sa informeze medicii de familie asupra celor mai frecvente simptome oncologice pe care le pot prezenta pacientii. “Cu ajutorul medicilor de familie, suspectii de cancer pot fi indrumati catre screening, de aceea in prima sectiune a seminarului se va pune accentul pe prezentarea diverselor metode ale unei astfel de investigatii. Totodata, printre temele dezbatute in 14 decembrie se vor numara si cele mai frecvente efecte adverse postchimioterapiei pentru care pacientii se prezinta la medicul de familie, dintre care unele, precum neutropeniile si aplaziile febrile, pot reprezenta urgente oncologice. De asemenea, tratamentele antialgice pentru pacientii diagnosticati cu cancer pot reprezenta o problema, atat prin complexitatea afectiunilor asociate bolii primare, cat si tinind cont de medicamentele si de limitarile legislative impuse in tara noastra, mai ales pentru opiacee”, concluzioneaza dr. Adrian Udrea.
Simpozionul International “Abordarea multidisciplinara in cancer. Noi modalitati de tratament in 2012” se afla la a doua editie si se doreste a fi un eveniment de referinta pentru lumea medicala regionala si nationala. La simpozion sunt asteptate aproximativ 150 de cadre medicale, iar pentru inscrierile facute pana la data de 1 decembrie 2012, taxa de participare este de 190 Ron pentru medicii primari si specialisti, respectiv 50 Ron pentru medicii rezidenti.
Asociatia Medisprof a fost infiintata in anul 2011 in Cluj Napoca, principalele sale obiective pe parcursul dezvoltarii fiind: sprijinirea si imbunatatirea retelei medicale oncologice din Romania, promovarea si sustinerea unor politici de depistare precoce a cancerului si de reducere a factorilor de risc la care este expusa populatia, dar si sustinerea unor activitati educative profesionale la nivelul cadrelor medicale specializate.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare