Comunicate de Afaceri

Sanatate pe timp de criza la Cluj

Securitatea locului de munca, preturile mari comparativ cu veniturile mici, agitatia si poluarea orasului sunt doar cativa dintre factorii de stres care ne afecteaza integritatea fizica si psihica, ducand la crearea unei vulnerabilitati a organismului in fata bolilor. Mai mult, majoritatea expertilor s-au pus de acord asupra faptului ca stresul si repercusiunile acestuia se intind asupra unui procent tot mai mare din totalul populatiei.

In acest sens, pentru a da o mana de ajutor persoanelor care doresc o imbunatatire a calitatii vietii, Fundatia Qi anunta organizarea la Cluj Napoca a unui curs de initiere in Qigong sustinut de Maestrul International Lin Kai Ting. Cursul va avea loc in perioada 26 octombrie - 01 noiembrie 2009, in sala festiva a Liceului \"Bathory Istvan\" pe str. Kogalniceanu nr.2.

Cu scopul de a combate efectele nocive ale factorilor de stres asupra organismului, maestrii chinezi care detin tainele cultivarii armoniei in propria viata, recomanda practicarea Qigong-ului. Pentru neinitiati, Qigong (se citeste Cikung) este un ansamblu de tehnici ce au ca scop intarirea organismului, cresterea vitalitatii, a energiei interne, obtinerea unei stari optime de sanatate, atingerea longevitatii si dezvoltarea capacitatilor latente ale fiintei umane.

\"Increderea publicului in Qigong ar trebui sa fie cu atat mai mare cu cat este o practica veche de peste sapte mii de ani, cu originea in China iar la ora actuala se estimeaza ca mai mult de o suta de milioane de oameni de pe intreg mapamondul il practica”, spune vicepresedintele Fundatiei Qi, Attila Poka, trainer federal Qigong. Acesta mai adauga “Cu alte cuvinte, Qigong se traduce ca fiind o arta ce imbina armonios antrenamentul fizic cu modalitati specifice de respiratie si activitate mentala. Practica de Qigong include de asemenea si numeroase forme de meditatie si relaxare. Qi este energia vietii iar gong este autodisciplina, desavarsirea si maiestria. Prin urmare, Qigong este maiestria energiilor. Mai mult, este important de mentionat faptul ca practicarea Qigong nu tine cont de varsta, conditie fizica, sex, religie sau statut social. Orice persoana care doreste o schimbare calitativa semnificativa a vietii poate sa participe la acest curs de initiere\".

\"Tehnicile de qigong erau, in trecut, considerate secrete si predate doar unui numar restrans de discipoli merituosi. Din aceasta perspectiva, cursul de initiere de la Cluj Napoca este unul deosebit de important deoarece este coordonat de Maestrul International Lin Kai Ting\", declara dl. Attila Poka. Succesul cursurilor sale a depasit granita Romaniei, Maestrul fiind invitat la diferite prelegeri in tari precum SUA, Norvegia, Irlanda, Italia sau Bulgaria. Astfel, printre efectele imediate provocate de miscarile simetrice si curgatoare ale Qigong pot fi mentionate urmatoarele: reducerea nivelui de stres, cresterea vitalitatii si a tonusului general, cresterea imunitatii si reglarea intregului organism pentru a functiona la nivel optim.

Cursul de la Cluj Napoca, din perioada 26 octombrie – 1 noiembrie este in special pentru initiati insa pot participa si persoanele care mai au la activ astfel de cursuri. Inscrierea se poate face doar online, incepand din 15 septembrie. Mai multe informatii despre taxele de inscriere si conditiile de participare se pot gasi la urmatorul link:
http://www.qilin.ro/?page_id=15

Georgiana Corsau
Pr Account Executive
0740306603 georgiana.corsau@davantage.ro www.davantage.ro


Monica Poka
Presedinte Fundatia Qi
0264 460 763
pokamonica@yahoo.com
www.qilin.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare