Comunicate de Afaceri

Sanofi-aventis recunoscuta pentru eforturile de prevenire a cancerului la locul de munca

Sanofi-aventis (EURONEXT : SAN si NYSE : SNY) a anuntat obtinerea acreditarii CEO Cancer Gold Standard™ din partea organizatiei non-profit CEO Roundtable on Cancer, drept recunoastere a eforturilor extinse ale companiei depuse pentru incurajarea angajatilor din cadrul tuturor unitatilor din Statele Unite (sanofi-aventis U.S. si sanofi pasteur) in vederea asumarii unui rol activ in ceea ce priveste propria lor sanatate si reducerea riscului dezvoltarii cancerului. CEO Cancer Gold Standard™ este acordat companiilor care au indeplinit standarde foarte ridicate in ceea ce priveste prevenirea, depistarea si tratamentul cancerului la locul de munca prin actiuni concrete in cinci arii bine definite. Odata cu aceasta acreditare, Sanofi-aventis devine cea de-a 34-a companie careia i se acorda aceasta onoare de la inceperea programului in 2006.

„Suntem mandri ca am fost recunoscuti de catre CEO Roundtable on Cancer pentru dedicarea noastra constanta in ceea ce priveste prevenirea cancerului si imbunatatirea conditiilor de ingrijire in cazul acestei maladii”, a declarat Christopher A. Viehbacher, Chief Executive Officer in cadrul sanofi-aventis. „De peste 50 de ani, sanofi-aventis a contribuit la imbunatatirea vietii pacientilor bolnavi de cancer – nu doar prin accentul strategic pus pe cercetare si descoperirea unor noi abordari terapeutice in oncologie, ci si prin sprijinul si eforturile de a imbunatati starea de sanatate si bunastarea angajatilor nostri si ale familiilor acestora”.

Pentru a obtine acreditarea Gold Standard, o organizatie trebuie sa implementeze programe de reducere a cazurilor de cancer prin: (1) descurajarea consumului de tutun; (2) incurajarea activitatii fizice; (3) promovarea unei alimentatii echilibrate si sanatoase; (4) descoperirea cancerului in etapele sale timpurii de dezvoltare; si (5) asigurarea accesului la servicii de sanatate de calitate si teste clinice. Programele implementate sub indrumarea CEO Roundtable on Cancer ajuta la reducerea mortalitatii cauzate de cancer, iar statisticile arata ca eforturile recunoscute de Gold Standard au un impact tangibil asupra costurilor de tratament al cancerului, care s-au ridicat la un total de aproximativ 210 miliarde de dolari in 2005 in SUA, conform Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.

„Certificarea Gold Standard recunoaste angajamentul fata de sanatate si bunastare asumat de sanofi-aventis, precum si programele specifice dezvoltate cu proprii angajati si membrii familiilor acestora in SUA”, a declarat William C. Weldon, presedinte si CEO al Johnson&Johnson, si presedinte al CEO Roundtable on Cancer. „Prin leadership-ul demonstrat de CEO-ul Christopher A. Viehbacher, sanofi-aventis a dovedit dedicarea sa neconditionata in ceea ce priveste combaterea cancerului – si ne bucuram sa uram bun venit acestei companii in acest grup select”.

Eforturile progresive dovedite de sanofi-aventis in ceea ce priveste sanatatea si prevenirea cancerului in SUA includ interdictia de a fuma in campusuri din data de 19 noiembrie 2009; programe gratuite de depistare a cancerului de piele si de prostata; asistenta pentru programarea mamografiei si distribuirea cardurilor de auto-examinare a sanilor si crearea CancerConnect, un nou program care asigura angajatilor resursele si suportul necesare de-a lungul procesului de stabilire a diagnosticului de cancer pentru ei insisi sau pentru o persoana draga lor. Recenta donatie in produse pentru chimioterapie realizata de companie catre Foundation for the National Institutes of Health – Fundatia pentru Institutele Nationale de Sanatate - in vederea utilizarii in teste clinice, sponsorizarile continue pentru initiativa de constientizare a cancerului denumita Kaleidoscope (cunoscuta anterior sub denumirea de Frosted Pink), precum si multe alte programe de educatie si constientizare in ceea ce priveste cancerul intaresc si mai mult aceasta acreditare.

Acreditarea Gold Standard situeaza sanofi-aventis alaturi de urmatoarele organizatii recunoscute de asemenea pentru eforturile depuse la locul de munca in lupta impotriva cancerului, perceput ca o amenintare pentru sanatatea publica: American Cancer Society, American Legacy Foundation, AstraZeneca, C-Change, CIGNA, Dana-Farber Cancer Institute, Duke Medicine, Edelman, Enzon Pharmaceuticals, GHI, GlaxoSmithKline, Jenner & Block, Johnson & Johnson, The Lance Armstrong Foundation, MD Anderson Cancer Center, Millennium: The Takeda Oncology Company, Minot State University, H. Lee Moffitt Cancer Center and Research Institute, The National Cancer Institute (NCI), Novartis, The Oncology Nursing Society, OSI Pharmaceuticals, Pfizer, PhRMA, PPD, Quintiles Transnational, SAS Institute, The University of North Dakota, US Oncology, Valeant Pharmaceuticals, Vanderbilt-Ingram Cancer Center, Virtua Health si The Wistar Institute.

Despre CEO Roundtable on Cancer
CEO Roundtable on Cancer a fost infiintata in 2001, atunci cand fostul presedinte George H.W. Bush a lansat o provocare unui grup de directori de companii pentru “a face ceva indraznet si temerar in ceea ce priveste lupta anti-cancer in propriile familii corporative”. Managerii au raspuns prin CEO Cancer Gold Standard incurajand adoptarea sa in companii din intreaga tara. Pentru informatii suplimentare privind CEO Cancer Gold StandardTM si procesul de acreditare, puteti vizita www.CancerGoldStandard.org.

Despre Sanofi-aventis
Sanofi-aventis, lider mondial in productia de medicamente, descopera, dezvolta si distribuie solutii terapeutice pentru a imbunatati viata tuturor oamenilor. Sanofi-aventis este cotata la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) si New York (NYSE: SNY). Pentru informatii suplimentare, vizitati www.sanofi-aventis.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare