Comunicate de Afaceri

Se poate face detartraj fără să mergi la un dentist din Iași?

 

De unde provine tartrul dentar?

Toată lumea (adulți și copii) se confruntă cu formarea tartrului dentar, care poate fi sau nu vizibil cu ochiul liber. Desigur, o persoană cu igienă dentară precară și care are semne de probleme dentare ar trebui să meargă la un consult stomatologic cât mai curând posibil. De aici importanța unei vizite anuale la medicul dentist, care vă va permite să faceți un bilanț asupra stării de sănătate a dinților dvs, dar și să detectați eventualele anomalii. De asemenea, va fi momentul perfect pentru a profita de un tratament de detartraj Iași care va da un impuls dinților.

Cafeaua, alimente prea acide, salivă acidă... Toate aceste elemente pot duce la proliferarea tartrului pe dinți. În cantități mari, tartrul provoacă respirația urât mirositoare și poate provoca inflamarea gingiilor. În acest caz, este necesară o consultație la medicul dentist.

Pentru a evita favorizarea formării tartrului, există câteva practici de aplicat zilnic pentru sănătatea dinților.

Periaj eficient

Primul pas este să profitați de periajul zilnic al dinților după fiecare masă pentru a preveni formarea tartrului. Noua generație de periuțe de dinți electrice utilizează un sistem sonic sau pulsatoriu pentru a îndepărta eficient placa. Această metodă optimizează curățarea în spațiile interdentare și astfel reduce depunerea de tartru. Inteligente, toate includ un cronometru care indică timpul necesar curățării dinților (între două și trei minute).

Ața dentară și jeturi puternice de apă pentru îndepărtarea tartrului

Pe lângă periajul zilnic, pentru reducerea tartrului este recomandată și folosirea unei ațe dentare. Această se introduce în spațiile interdentare pentru a îndepărta placa dentară, totul cu grijă față de gingii. Acest lucru vă va menține gură sănătoasă și tartrul la un nivel minim.

Bicarbonat de sodiu și lămâie pentru un detartraj natural

În cele din urmă, este posibil să vă detartrati dinții acasă într-un mod mai natural. Cu ce ​​produse? Puteți efectua o dată sau de două ori pe an o spălare ușoară a dinților cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă, asigurând un detartraj eficient și natural. Proprietățile sale de albire și capacitatea sa de a reduce aciditatea orală îl fac un aliat puternic. De asemenea, puteți peria cu lămâie. Aciditatea sa ajută la eliminarea depunerilor de tartru.

Pentru a preveni apariția plăcii dentare, puteți folosi ulei esențial de arbore de ceai. Proprietățile sale antibacteriene și antifungice curăță gură și fac dinții mai albi. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați-o ca apă de gură o dată sau de două ori pe săptămână.

Clătiți-vă gură cu multă apă curată după aceste tratamente. Într-adevăr, aceste preparate pot fi corozive în cazul neclătirii și aplicării prea frecvent. Dacă există prea mult depozit de tartru, programați-vă la medicul dentist de urgență!

O dietă sănătoasă, săracă în zahăr și grăsimi

Tot ce consumați din punct de vedere alimentar are un impact asupra dinților, așa că unul din sfaturile de bază în privința prevenirii tartrului este să aveți grijă la dietă! Mărul este considerat șamponul natural al dinților, deci nu ezitați să-l consumați.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: cervatiuc alin

Cauta

Categorii populare