Comunicate de Afaceri

Seniori activi, seniori longevivi

Obiectivele programului aduc în prim plan îmbunătățirea calității vieții la vârsta a treia, creșterea speranței de viață și schimbarea comportamentală a participanților de la sedentarism înspre o viață activă.

Programul îmbină diferite forme de mișcare benefice vârstei a treia: yoga, tai chi, gimnastică pentru perineu. Exercițiile sunt atent alese pentru a stimula atât interesul participanților, cât și pentru a avea efecte benefice în sănătate pe termen mediu și lung.

Yoga pentru seniori continuă în cadrul proiectului Forever Fit cu module pentru tot corpul, pentru digestie și detoxifiere, cât și exerciții pentru odihnă și regenerare, până la finalul lunii noiembrie, în fiecare zi de luni, de la ora 10 dimineața.

Luna octombrie este dedicată îmbătrânirii active în toată Europa. În contextul în care ne confruntăm cu o populație din ce în ce mai îmbătrânită, este necesar să găsim soluții viabile care să păstreze populația adultă în vârstă independentă.

De ce este necesară gimnastică pentru perineu? Odată cu instalarea menopauzei în organism se întâmplă modificări la nivel hormonal, care afectează ligamentele și musculatura, generând relaxarea circulației și slăbirea perineului.

Practicarea exercițiilor Kegel ajută la prevenția prolapsului organelor pelvine, o afecțiune frecventă la femeile cu vârste înaintate.

Tai Chi este o modalitate practicată în toată lumea pentru a preveni riscul de căzături și pentru îmbunătățirea mobilității fizice.

Vertijul, chiar dacă se poate trăi cu el, provoacă amețeli dese, care pun seniorii într-un grad de risc ridicat de căzături. Vestea bună este că Tai Chi poate fi practicat pur și simplu de oameni de toate vârstele și condiții fizice.

Seniorii cu vârsta peste 55 de ani se pot înscrie în program până la finalul lunii noiembrie. Aceștia vor beneficia și de înregistrările ședințelor anterioare.

Participarea este gratuită, cu înscriere în prealabil aici: https://rasarituldeargint.ro/eveniment/forever-fit/

 

 

Proiectul Forever Fit este posibil prin finanțarea primită prin programul Start ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

 

Informații suplimentare:

Odile Turcu, coordonator program Forever Fit, Asociația Răsăritul de Argint

Mail: acasa@rasarituldeargint.ro

Site: www.rasarituldeargint.ro

Înscriere Forever Fit: https://rasarituldeargint.ro/eveniment/forever-fit/

Tel: 0723.832.717

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Asociația Răsăritul de Argint

Comentarii

Cauta

Categorii populare