Comunicate de Afaceri

Sfaturi care sa te ajute la montarea bicicletei fitness

Atunci cand ne gandim la bicicletele fitness, de obicei nu le asociem cu aparate complicate care ne-ar putea provoca disconfort. Insa, daca nu este setata si folosita asa cum trebuie, pana si o simpla bicicleta fitness poate crea probleme.

Daca tocmai ti-ai cumparat o bicicleta fitness, informatiile de mai jos iti vor fi de un real ajutor daca ai indoieli vizavi de cum sa setezi si sa reglezi diferite componente ale bicicletei astfel incat sa te bucuri de antrenamente fara probleme.

  1. Saua

Saua este primul lucru pe care trebuie sa il reglezi dupa ce ai instalat bicicleta in locul ales. Este o chestiune foarte importanta, deoarece este, poate, cel mai important element de care depinde confortul tau pe bicicleta. Un truc pe care il poti folosi este sa setezi saua la inaltimea soldurilor tale atunci cand stai in picioare.

Apoi, pentru a testa daca aceasta este cea mai buna pozitie pentru inaltimea ta, așeaza-te pe sa si extinde piciorul pana la pozitia cea mai de jos a pedalei. Daca pozitia seii este cea corecta, vei observa ca genunchiul piciorului extins este usor flexat. Daca piciorul este intins sau, dimpotriva, flexat excesiv, este necesar sa mai faci o ajustare.

Saua mai poate fi montata astfel incat sa fie mai ridicata in fata sau in spate. Atunci cand alegi pozitia ideala, trebuie sa tii cont atat de stilul de pedalare cat si de flexibilitatea de care esti capabil. Ca regula generala, asigura-te ca genunchii indoiti nu depasesc linia creata de degetele de la picioare, dar nici nu stau prea in spate.

  1. Manerele

Modul in care ajustezi manerele va depinde, la randul sau, de modul in care preferi sa folosesti bicicleta fitness in timpul antrenamentelor.

Daca antrenamentele tale sunt destul de relaxate, poti ajusta manerele la inaltime. In schimb, daca pedalezi rapid si te ridici, uneori, de pe sa, vei prefera manerele intr-o pozitie mai joasa. Ai grija, insa, la durerile de spate. In general, este bine sa faci si alte exercitii pe langa pedalat, precum cele cu propria greutate corporala, astfel incat sa te asiguri ca muschii tai sunt puternici si pot sa sustina un antrenament mai intens.

  1. Pedalele

In ce priveste pedalele, acestea nu trebuie neaparat ajustate precum celelalte elemente ale bicicletei. Mai degraba, este necesar sa fii constient de pozitia pe care o adopti atunci cand pedalezi, pentru a evita disconfortul. Atunci cand pedalezi, talpa piciorului trebuie sa stea cat mai relaxat pe pedale, si mereu in linie dreapta. Daca ai tendinta sa indrepti degetele in jos, cauta sa corectezi acest lucru.

Odata ce ai ajustat aceste elemente ale bicicletei fitness, poti incepe sa te antrenezi. Vei descoperi ca este necesar sa faci, periodic, alte ajustari asa ca, atunci cand simti un disconfort neobisnuit, nu uita sa verifici bicicleta pentru a te asigura ca antrenamentele tale nu sunt influentate negativ.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare