Comunicate de Afaceri

Somnul, cel mai bun remediu pentru o viata agitata

Fiecare dintre noi a simtit cel putin o data acea senzatie de agitatie si de neputinta in fata problemelor din ce in ce mai arzatoare si in fata unei dorinte de a face totul sa mearga ca la carte. Cu siguranta, nu exista solutii miraculoase la astfel de probleme, exceptand o organizare din ce in ce mai buna. Pentru a ne organiza foarte bine insa, pe langa niste lectii concrete in ceea ce priveste administrarea timpului, avem nvoie de ceva extrem de important: somn de cea mai buna calitate.
Somnul odihneste fiecare neuron si reuseste sa ne ofere dimineata de dimineata un nou start. De asemenea, dupa un somn de buna calitate, putem sa descoperim rezolvari la probleme extrem de arzatoare, rezolvari pe care cu o seara inainte nu le vedeam. Conform medicilor, o viata sanatoasa si productiva se bazeaza pe un somn de calitate si tindem sa ii credem pe cuvant.

Cum obtii un somn de calitate?

Calitatea, atunci cand vine vorba despre somn, poate sa fie subiectiva. Exista unele elemente insa, pe care trebuie sa le stabilesti si sa le conturezi extrem de bine, daca vrei totul de la aceasta activitate atat de odihnitoare:
- Dormi pe o saltea de buna calitate. Vei gasi pe acest link : http://www.expert-saltele.ro o multime de saltele noi si performante, care iti pot sustine foarte bine spatele si te asigura de un somn perfect. Este bine sa alegi salteaua in functie de particularitatile tale ( modul in care obisnuiesti sa dormi, salteaua pe care dormi deja, greutatea sau preferintele ) Un somn perfect incepe cu o saltea buna.
- Dormi 8 ore pe noapte. Daca dormi 4-5 sau 6 ore in fiecare noapte, s-ar putea ca la un moment dat sa se acumuleze oboseala, care sa genereze o multime de probleme, inclusiv probleme medicale. Incearca sa dormi cel putin 8 ore pe noapte si sa te bucuri din plin de ele. Daca poti sa introduci in aceste ore si perioada intre 22:00 si 2:00, totul este perfect.
- Alimenteaza-te corect. Somnul depinde in mod direct de alimentatie. Atunci cand te pui in pat, stomacul tau trebuie sa fi digerat toata mancarea consmata in timpul zilei. Este motivul pentru care ultima masa trebuie sa aiba loc la ora 18:00 sau, daca nu reusesti sa te culci la 22:00 , cu 4 ore inainte de somn. Prin alimentatie corecta se intelege o alimentatie fara dulciuri procesate, fara alcool si fara prajeli. Evident, nici sucurile acidulate nu trebuie sa treaca prin filtrul pe care ti-l impui.

Nu este atat de greu sa obtii un somn de buna calitate, insa inceputurile pot sa fie provocatoare. Daca reusesti sa respecti aceste reguli macar 10 zile consecutiv, poti spune ca ai obtinut un stil de viata.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: contentseo

Comentarii

Cauta

Categorii populare