Comunicate de Afaceri

Sport și nutriție pentru o viață echilibrată

Nu te refugia în mâncare

Atunci când se confruntă cu o situație stresantă, multe persoane se refugiază în mâncare, și de obicei preparate nesănătoase. Nu este o soluție, iar când îți dorești o viață echilibrată, un stil de viață sănătos contează enorm. Dar, pentru că nu toată lumea înțelege ce înseamnă exact un stil de viață echilibrat, avem câteva informații, pe care te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos. Un curs nutritie online te poate ajuta să descoperi un echilibru între minte și corp, o intelegere mai bună asupra a ceea ce mâncăm.

Stilul alimentar

Tot ceea ce ține de alimentație stă la baza unui stil de viață echilibrat și sănătos. A mânca sănătos nu înseamnă să te privezi de anumite alimente, ci doar să înveți cum să te hrănești astfel încât să ai parte doar de vitaminele, mineralele și nutrienții pe care acestea le conțin. De aceea, se recomandă ca acestea să fie proaspete și consumate ca atare sau preparate la cuptor, fierte sau la abur. Niciodată nu confunda un stil de viață sănătos cu anumite diete minune, pentru că este total greșit.

Hidratarea corectă

O hidratare corectă este foarte benefică pentru organism, deoarece te ajută să previi și chiar să tratezi anumite afecțiuni. Durerile de cap pe care le resimți uneori ar putea fi din cauză că nu bei suficientă apă. O cantitate optimă de lichide îți menține inima sănătoasă, ai o piele frumoasă și strălucitoare, chiar și creierul funcționează mai bine. Atenție însă, deoarece nu orice lichid pe care îl bem contribuie la hidratare. Astfel, supele și ciorbele sunt foarte bune, precum și apa și ceaiurile neîndulcite. Sucurile, de orice fel, băuturile alcoolice sau energizantele nu reprezintă o metodă de a-i oferi organismului lichidele de care are nevoie. De asemenea, ceva mai multă prudență este recomandată și în cazul cafelei, deoarece aceasta deshidratează mult.

Odihnă suficientă

Dintr-un stil de viață sănătos nu trebuie neglijat nici capitolul dedicate odihnei. Aici, majoritatea dintre noi suntem mereu în urmă, pentru că ne propunem multe sarcini de îndeplinit, și de cele mai multe ori ne aglomerăm inutil. Încearcă să nu îți dai peste cap organismul, ci învață să îți prioritizezi sarcinile, astfel încât la final să îți rămână măcar opt ore de somn. Acestea îi sunt foarte necesare organismului pentru a se putea regenera și reface. Nu-ți ridică nimeni statuie dacă la finalul zilei ai fost la înălțime peste tot. Și da, de câteva ori merge să procedezi și așa, dar încearcă totuși să nu devină o obișnuință.

Exerciții fizice

Pentru un organism sănătos, atât fizic, cât și mental, exercițiile fizice sunt esențiale. Cu ajutorul lui pierdem mai ușor kilogramele în plus, se întărește sistemul imunitar, mintea noastră funcționează mai bine și multe altele. Dacă până acum erai însă o persoană sedentară, este total greșit să te duci la sală și să tragi de fiare, sperând că așa vei recupera tot ce ți-a lipsit până acum. Dimpotrivă, se începe cu pași mici, iar asta înseamnă ca mai întâi să te educi să faci mișcare din orice: mergi mai mult pe jos sau cu bicicleta, urcă treptele și uită de ascensor, cumpără-ți o bicicletă medicinală și acasă, în timp ce urmărești programul TV preferat, pedalează și multe altele. Apoi trece la pasul următor, când ai nevoie de un instructor profesionist care să te ajute. Cert este că exercițiile fizice sunt esențiale atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos.

Totul ține de echilibru, așa că încearcă să-l găsești, iar dacă nu, apelează la îndrumarea unor profesioniști. Este un drum lung, așa că ai nevoie și de ajutorul lor.

 

 

        

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare