Comunicate de Afaceri

Storcatoare de fructe si legume – cum, de ce si ce tip sa alegi

Cea mai importantă masă a zilei, micul dejun nu este complet fără un suc proaspăt și hrănitor, care să îți ofere vitamine și energie, cu un aport mai redus de calorii. Un astfel de preparat îți este mult mai la îndemână odată ce achiziționezi unul dintre zecile de modele de storcătoare de fructe și legume disponibile acum pe piață.

 

Citește în continuare și află tot ce e nevoie să știi pentru a alege unul dintre multele storcătoare de fructe și legume, care îți va oferi energie pentru întreaga zi – o unealtă cât se poate de utilă, ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenalul de ustensile de bucătărie.

 

Spre deosebire de sucurile îmbuteliate, sucurile naturale îți oferă un plus de nutrimente, minerale și vitamine de care corpul uman are nevoie. Totuși, trebuie reținut faptul că sucurile nu sunt un substitut pentru consumul regulat de fructe și legume, deoarece au un conținut mai redus de fibre.

 

Sucurile naturale trebuie, totuși consumate rapid, spre deosebire de cele cumpărate din magazin, ce au fost pasteurizate prin fierbere. Acest proces de pasteurizare, însă, duce la eliminarea multor enzime și vitamine, reducând aportul asupra sănătății.

 

În plus, cu cât sucul este consumat mai repede după preparare, cu atât își va păstra mai multe din proprietățile benefice, care ajută la menținerea unei diete echilibrate.

 

Așadar, care sunt cele mai importante caracteristici ale acestor storcătoare de fructe și legume?

 

În alegerea unei astfel de ustensile, trebuie să ții cont de câteva elemente, care fac diferența între storcătoare de fructe și legume mai mult sau mai puțin eficiente.

 

In continuare, vom vorbi despre poate cel mai important criteriu în alegerea unui storcător: tehnologia de stoarcere. Tipurile principale de storcătoare de fructe și legume sunt cele de citrice, centrifugale și cu presare la rece. Mai există, desigur, și storcătoarele mecanice, modele mai simple ce sunt propulsate prin forța utilizatorului. Totuși, astăzi ne vom focusa pe variantele cu alimentare la priză, preferate de către majoritatea utilizatorilor.

 

Storcătoarele de citrice sunt printre cele mai accesibile, deoarece, după nume, pot fi folosite doar pentru extragerea sucului din fructe precum portocale, grapefruit sau lămâi. Aceste storcătoare de fructe derivă din modelul manual, putând stoarce doar jumătăți tăiate de fructe.

 

Storcătoarele centrifugale prezintă un grad ridicat de flexibilitate în ceea ce privește ingredientele compatibile. Aceste storcătoare de fructe și legume sunt cele mai populare de pe piață, având un preț accesibil și fiind încăpătoare și rapide.

 

Aceste storcătoare de fructe și legume utilizează o răzătoare în formă de coș, ce se învârte cu câteva mii de rotații pe minut. Conform numelui, acestea funcționează pe baza forței centrifuge și, așadar, degajează temperaturi mari ce pot afecta calitatea sucurilor obținute.

 

Storcătoarele cu presare la rece, denumite și cu un ax canelat sau melcat, au cel mai bun randament cu majoritatea fructelor și legumelor, asigurând și o calitate a sucului superioară. Din acest motiv, sunt considerate a fi cele mai bune storcătoare de fructe și legume de pe piață.

 

Deși procesul obținerii sucului natural este mai lung, din cauza turației foarte lente a motorului, cu câteva zeci de rotații pe minut, rezultatele sunt superioare, nefiind generată aceeași cantitate de căldură ca în cazul storcătoarelor cu centrifugă.

 

Fiecare bucătărie ar trebui să aibă în dotare un storcător, fiind o unealtă cât se poate de versatilă pentru sănătatea ta. Acum că ai aflat mai multe despre tipurile disponibile, alegerea dintre modelele de storcătoare de fructe și legume îți este la îndemână.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare