Comunicate de Afaceri

Studiu pentru reducerea afectiunilor dentare la copii

Studiul efectuat de Cabinetul Pasc Dental, din Cluj Napoca in perioada 29 Iunie – 1 August 2015, asupra familiilor a caror copii au varste cuprinse intre 3 si 6 ani, a dezvaluit o scadere considerabila a problemelor intalnite la dentitia temporara a copiilor. Acest studiu a fost realizat pe un esantion de 18 familii care s-au prezentat la cabinet impreuna cu copiii, pentru controale si tratamente de rutina. Daca anul trecut, acelasi studiu, realizat pe un numar de 20 de familii, a dezvaluit carii dentare la peste 60% dintre participanti, luna trecuta cabinetul a inregistrat un procent de doar 20% la afectiunile dintilor temporari.

“Ca medic stomatolog, munca noastra nu se rezuma doar la tratarea problemelor dentare, ci avem datoria de a transmite pacientilor un comportament dentar sanatos. Dintre toti cei care ne trec pragul, am observat ca cei mici sunt tot mai prezenti la controlul si igienizarea de rutina, fapt care ne-a determinat sa realizam acest studiu pentru a identifica directia pe care sa o abordam de acum inainte, in educarea lor. Familiile care constientizeaza importanta igienei dentare, inca de la eruptia primilor dintisori ai celui mic, erau in trecut, in numar foarte mic. De regula, acestia ajungeau la cabinet in momentul in care afectiunile erau deja instalate, intr-un stadiu avansat si care provocau o stare puternica de disconfort”, a declarat dr. Daniela Pasc, manager la Pasc Dental.

Cele mai intalnite probleme la dentitia copiilor sunt cariile care raman netratate, din cauza faptului ca este vorba de dintii temporari. “Prea multi parinti aleg sa ignore semnalele de alarma in ceea ce priveste sanatatea orala a celor mici, a caror dinti definitivi nu s-au instalat complet. Ideea ca sunt temporari si vor cadea mai devreme sau mai tarziu, iar in locul lor cresc dintii definitivi, de care vom incepe sa ne ingrijim corespunzator, este complet eronata. Netratarea la timp a cariilor dintilor de lapte poate avea consecinte grave asupra formarii, eruptiei si dezvoltarii dentitiei definitive. Mai mult, o carie agravata poate produce infectii care se pot raspandi foarte usor la nivelul sangelui, sau chiar a rinichilor. A fost mai mult decat imbucurator sa realizam acest studiu la un an distanta si sa observam aceste schimbari in comportamentul parintilor, pentru ca de acolo incepe o educatie dentara eficienta. Ne dorim sa ii informam continuu si sa prevenim impreuna cu acestia problemele care pot afecta definitiv sanatatea orala a copiilor”, adauga dr. Daniela Pasc. Prin acest studiu, cabinetul isi propune sa imbunatateasca educatia oferita pacientilor clujeni si sa reduca tot mai mult numarul de afectiuni dentare ce apar la copiii care inca nu si-au dezvoltat dentitia definitiva. Astfel, pot fi evitate tulburari dentare si anomalii de eruptie.

Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul stomatologiei dentare, cabinetul Pasc Dental ofera o gama completa de tratamente si servicii personalizate pentru fiecare nevoie. Legatura dintre cabinet si pacient este foarte importanta pentru oferirea celei mai bune consultatii, astfel Pasc Dental surprinde foarte bine relatia de incredere medic-pacient.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare