Comunicate de Afaceri

Tehnica chinezeasca milenara sau minunea prezentului?

Securitatea locului de munca, preturile mari comparativ cu veniturile mici, agitatia si poluarea orasului sunt doar cativa dintre factorii de stres care ne afecteaza integritatea fizica si psihica, ducand la crearea unei vulnerabilitati a organismului in fata bolilor. Mai mult, majoritatea expertilor s-au pus de acord asupra faptului ca stresul si repercusiunile acestuia se intind asupra unui procent tot mai mare din totalul populatiei.

In acest sens, pentru a da o mana de ajutor persoanelor care doresc o imbunatatire a calitatii vietii, Fundatia Qi anunta, cu incepere din 4 noiembrie, organizarea la Cluj Napoca a unor cursuri de Qigong sustinute de trainerii Federatiei Nationale de Qigong din Romania. Cursurile vor avea loc in incinta Liceului de Coregrafie de pe calea Turzii nr.2.

Cu scopul de a combate efectele nocive ale factorilor de stres asupra organismului, maestrii chinezi care detin tainele cultivarii armoniei in propria viata, recomanda practicarea Qigong-ului. Pentru neinitiati, Qigong (se citeste Cikung) este un ansamblu de tehnici ce au ca scop intarirea organismului, cresterea vitalitatii, a energiei interne, obtinerea unei stari optime de sanatate, atingerea longevitatii si dezvoltarea capacitatilor latente ale fiintei umane.

“Increderea publicului in Qigong ar trebui sa fie cu atat mai mare cu cat este o practica veche de peste sapte mii de ani, cu originea in China iar la ora actuala se estimeaza ca mai mult de o suta de milioane de oameni de pe intreg mapamondul il practica”, spune presedintele Fundatiei Qi, Monica Poka, trainer federal Qigong. Acesta mai adauga “Cu alte cuvinte, Qigong se traduce ca fiind o arta ce inglobeaza armonios antrenamentul fizic cu modalitati specifice de respiratie si activitate mentala. Practica de Qigong include de asemenea si numeroase forme de meditatie si relaxare. Qi este energia vietii iar gong este autodisciplina, desavarsirea si maiestria. Prin urmare, Qigong este maiestria energiilor. Mai mult, este important de mentionat faptul ca practicarea Qigong nu tine cont de varsta, conditie fizica, sex, religie sau statut social. La copii dezvolta simtul kinestezic si memoria, la sportivi mareste rezistenta fizica la efort, iar la cei in varsta imbunatateste sanatatea si readuce bucuria de a trai”.

Astfel, printre efectele imediate provocate de miscarile simetrice si curgatoare ale Qigong pot fi mentionate urmatoarele: reducerea nivelui de stres, cresterea vitalitatii si a tonusului general, cresterea imunitatii, reglarea greutatii corporale si al intregului organism pentru a functiona la nivel optim. Cursurile de la Cluj Napoca, din perioada noiembrie-decembrie sunt atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Mai multe informatii despre taxele de inscriere si conditiile de participare se pot gasi la urmatorul link: http://www.qilin.ro


Ana Monica Gavrila
PR Account Executive
0740 306 603
monica.gavrila@davantage.ro
www.davantage.ro





Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare