Comunicate de Afaceri

Testul rapid antigen este un indicator pentru a controla pandemia

Dacă până acum nu știam de clasicul test RT-PCR, care este încă standardul de diagnosticare a COVID-19, am avut recent un nou ajutor oficial: detectarea rapidă a antigenelor virale ai noului coronavirus. Testul rapid antigen răspunde în aproximativ 15 minute și pot ajuta în mod semnificativ la reducerea răspândirii virusului. Pe scurt, cu cât o persoană infectată obține rezultate mai repede, cu atât se poate izola mai repede și poate evita contaminarea celor din jur.

Testul rapid antigen este un test de diagnostic și cel mai recent test pentru a detecta infecția cu virusul SARS-CoV-2. Astfel de teste, aprobate oficial de Comisia Europeană la sfârșitul anului trecut, detectează antigenele, părțile virusurilor pe care sistemul nostru imunitar le recunoaște.

Testul rapid antigen indică infecția în timpul fazei acute a bolii.

Prin urmare, trebuie amintit că momentul colectării probelor este extrem de important. Cu cât acest lucru se face mai devreme, adică de la debutul simptomelor, cu atât rezultatul va fi mai probabil și mai sigur. În schimb, probele obținute după 5 zile de la debutul simptomelor pot da rezultate fals negative în comparație cu testul RT-PCR mai sensibil.
testul rapid antigen
Prelevarea de probe pentru testarea rapidă a antigenului nu este complicată. Procesul este similar cu un test RT-PCR și implică colectarea secrețiilor din nas (de preferință) sau gât folosind un tampon încărcat cu tampon. După prelevare, acestea sunt plasate într-o soluție specială, iar apoi câteva picături din soluție sunt introduse într-o cutie de testare special concepută pentru probă. Simplu. Acum tot ce trebuie să faci este să aștepți rezultatul. Se va citi în aproximativ 15 minute, nu mai mult de acel interval.

Rezultatele sunt ușor de interpretat.

Dacă rezultatul este negativ, lângă litera C apare o linie roșie, adică în zona de control.

Aceasta poate avea două semnificații:

Nu au existat particule noi de coronavirus în probă sau numărul de particule de virus a fost sub intervalul detectabil. Prezența acestor două linii în testul rapid antigen a confirmat infecția virală Sars-CoV-2. Dacă zona T nu are o singură linie sau nu are o singură linie, rezultatul este invalid și întregul proces trebuie reluat.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare