Comunicate de Afaceri

Tot ce trebuie să ştie pacienţii despre recuperarea după implantul dentar – ce trebuie să facă şi ce să evite pentru succesul procedurii?

Despre implantul dentar se ştie deja că este cea mai eficientă soluţie de înlocuire a dinţilor şi molarilor extraşi sau pierduţi din diferite motive, dar despre recuperarea după implantul dentar nu sunt cunoscute prea multe lucruri, cu excepţia recomandărilor medicilor specialişti din cadrul cabinetului în care procedură este realizată.

Înlocuirea unui dinte cu un implant dentar nu este atât de simplă precum pare, pentru că este nevoie de multă grijă şi muncă din partea pacienţilor pentru o recuperare rapidă şi pentru că succesul procedurii să fie 100%.

Aspecte demne de luat în considerare după inserarea implantului dentar, în perioada de recuperare

După inserarea implantului dentar, pentru ca recuperarea să fie mai rapidă pacienţii trebuie să:

  • nu apese locul operat cel puţin câteva zile sau săptămâni de la operaţie. Mai degrabă se recomandă menţinerea pe obraz în acel loc al operaţiei unei comprese cu gheaţă la intervale de 15 minute cu pauze de 15 minute în primele ore sau zile de la inserarea implantului dentar, astfel încât echimoza sau edemul să fie evitate sau extrem de reduse;
  • nu fumeze şi să nu consume alcool, pentru că aceste substanţe influenţează foarte mult reuşita implantului dentar şi recuperarea facilă în urma operaţiei;
  • îşi menţină o igienă orală strictă şi corespunzătoare, să evite bacterii şi alimente fermentate în apropiere de zona în care a avut loc implantarea;
  • consume numai alimente moi şi uşor de înghiţit, cel puţin câteva zile sau săptămâni de la operaţie. De asemenea, nu se va solicita locul operat cu procese de masticaţie intense şi cu alimente foarte fierbinţi sau foarte reci sau picante;
  • se odihnească în mod corespunzător şi să evite situaţiile de stres fizic;
  • meargă la controalele periodice sugerate de medic şi să se prezinte pentru îndepărtarea suturilor la un cabinet stomatologic.

Cât durează disconfortul în urma operaţiei de inserare a implantului dentar?

Disconfortul în urma operaţiei de inserare a implantului dentar includ şi dureri post-operatorii. În faza de vindecare, se poate întâmpla să existe durere care poate fi ţinută sub control cu medicamente şi cu ajutorul compreselor de gheaţă.

Perioada de vindecare până la dispariţia totală a durerii diferă de la o persoană la alta, iar cu cât pacienţii respecta indicaţiile postoperatorii, cu atât sunt mai mari şansele de a reduce timpul de vindecare şi următorul pas să fie efectuat în mod corespunzător şi mult mai rapid decât s-ar fi aşteptat.

La fel ca orice altă intervenţie chirurgicală, inserarea implantului dentar nu este lipsită de riscuri şi de dureri post-operatorii, însă punând în practică toate sfaturile medicului dentist, această perioadă poate fi depăşită fără prea mare disconfort.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare