Comunicate de Afaceri

Tot ce trebuie sa stii despre tratamentul de peeling chimic

Pe masura ce imbatranesti, pielea ta isi pierde elasticitatea naturala, dezvoltand astfel riduri si modificari ale nuantei pielii. Petrecerea timpului in aer liber, la soare si in vant, iti poate deteriora si mai mult pielea, creand mai multe riduri si pete intunecate. Mai mult, daca ai si acnee, pielea ta este posibil sa se confrunte cu cicatrici.

Din fericire, exista un remediu: tratamentul de peeling chimic – o procedura minim invaziva conceputa pentru a intineri pielea si pentru a reduce aspectul imbatranirii, a cicatricilor de orice fel si a altor imperfectiuni faciale.

Peelingul chimic implica utilizarea unei solutii acide care este aplicata pe piele pentru a indeparta straturile exterioare deteriorate, lasand la iveala o piele tanara, fina si ferma.

Peelingurile chimice pot fi efectuate pe fata, gat, piept, maini, brate sau picioare.

​Tipuri de peeling chimic

  • Peeling chimic superficial sau usor – Se realizeaza cu acid glicolic, salicilic, lactic sau phytic si asigura exfolierea stratului exterior al pielii, indepartand celulele moarte. Este folosit pentru a estompa ridurile fine, pigmentarea neuniforma si acneea. Pacientii pot avea nevoie de circa 4-6 sedinte (o sedinta pe saptamana) pentru a obtine aspectul dorit, urmand sa efectueze tratamente lunare pentru a-si mentine rezultatele;

  • Peeling chimic mediu – Se realizeaza cu acid tricloracetic (TCA) si patrunde mai adanc in piele pentru a trata petele de varsta, pielea aspra, melasma si imperfectiunile moderate pana la severe. Procedura poate fi repetata la fiecare 6 luni pentru a mentine rezultatele optime;

  • Peeling chimic profund – Reprezinta cea mai puternica abordare a tratamentului (se face, de regula, cu fenol) si este folosit pentru a trata ridurile adanci, cicatricile profunde si imperfectiunile pielii ce nu pot fi inlaturate prin alte metode. Peelingul chimic profund se face doar o data, avand rezultate ce dureaza 10 ani sau mai mult.

Cu cat peelingul chimic este mai adanc, cu atat eficienta sa este mai mare, iar timpul de recuperare este mai lung. Peelingurile mai superficiale trateaza probleme superficiale si implica o recuperare mult mai rapida. De obicei, medicul dermatolog stabileste care este cel mai bun tip de peeling chimic potrivit unui pacient, in functie de tenul acestuia si de imperfectiunile sale.

​Cine poate fi un bun candidat pentru un tratament de peeling chimic?

Peelingurile chimice pot fi folosite pentru a trata o varietate de afectiuni si imperfectiuni ale pielii, cum ar fi acneea si cicatricile de acnee, petele de imbatranire, pistruii, melasma, pielea deteriorata de soare, ridurile si pielea lasata.

​La ce ar trebui sa te astepti imediat dupa procedura?

Dupa un peeling chimic superficial sau mediu (iti recomandam sa faci o astfel de procedura la specialistii de la https://chirodermatologie.ro/), pielea ta se va simti stransa si va capata o culoare rosie, ca dupa o arsura solara. In urmatoarele zile, straturile exterioare se vor decoji, lasand la iveala un nou strat de piele, mai tanar si mai proaspat. Dupa un peeling chimic profund, asteapta-te la cateva zile de disconfort si sensibilitate. Noua piele ce va iesi la iveala va necesita protectie solara intensa timp de cateva saptamani. Ti se vor oferi instructiuni detaliate pentru recuperare dupa o astfel de procedura.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Texte SEO

Comentarii

Cauta

Categorii populare