Comunicate de Afaceri

Tratamentul de ultrasunete folosit cu scop terapeutic

Tu ai incercat tratamentul de ultrasunete folosit in scop terapeutic?

Tratamentul de ultrasunete folosit in scop terapeutic este o modalitate folosita de fizioterapeuti inca din anii ’40. Aplicatorul se aplica folosind capul unei sonde cu ultrasunete care este pus in contact direct cu pielea dvs. printr-un gel de cuplare de transmisie.

S-a dovedit ca aceasta provoaca cresteri ale:

  • Ratei de vindecare;
  • Relaxarea tesuturilor;
  • Incalzirea tesuturilor;
  • Fluxul sanguin local;
  • Vindecarea tesuturilor cicatriceale.

Cum te poate ajuta aceasta metoda?

ultrasunete

Efectul pe care il au aceste ultrasunete printr-o crestere a fluxului de sange local poate fi utilizat pentru a ajuta la reducerea umflaturii locale si a inflamatiei cronice si, conform unor studii, pentru a promova vindecarea fracturilor osoase. Intensitatea sau densitatea de putere a acesteia pot fi ajustate in functie de efectul dorit. O densitate mai mare a puterii (masurata in watt / cm2) este adesea utilizata in cazurile in care distrugerea tesuturilor cicatrice este scopul.

Aceasta metoda poate fi, de asemenea, utilizata pentru a obtine fonoforeza. Acesta este un mod non-invaziv de administrare a medicamentelor la tesuturile de sub piele; perfect pentru pacientii care nu sunt incomozi cu injectiile. Cu aceasta tehnica, energia cu ultrasunete forteaza medicatia prin piele. Cortizonul, folosit pentru a reduce inflamatia, este una dintre substantele mai des utilizate in acest fel.

Cele mai frecvente afectiuni tratate cu ultrasunete includ leziunile tesuturilor moi, cum ar fi tendinita (sau tendinita, daca preferati), umflarea articulatiei non-acute si spasmul muscular. Majoritatea leziunilor musculare si ligamentare pot beneficia de ultrasunete.

Cum functioneaza?

Un tratament tipic cu ultrasunete va dura de la 3 la 5 minute. In cazurile in care descompunerea tesuturilor cicatrice este obiectivul, acest timp de tratament poate fi mult mai lung. In timpul tratamentului, capul sondei cu ultrasunete este tinut in miscare constanta. Daca este mentinut in miscare constanta, pacientul nu trebuie sa simta deloc disconfort.

Asadar, cum am mentionat anterior, unele dintre afectiunile tratate cel mai des sunt tendinita, umflarea articulatiei non-acute si spasmul muscular.

Undele cu ultrasunete sunt generate de un efect piezoelectric cauzat de vibratia cristalelor din capul sondei. Undele cu ultrasunete care trec prin piele provoaca o vibratie a tesuturilor moi locale. Aceasta vibratie sau cavitatie poate provoca o incalzire profunda la nivel local, desi pacientul nu simte, de obicei, nicio senzatie de caldura. In situatiile in care un efect de incalzire nu este de dorit, cum ar fi o ranire proaspata cu inflamatie acuta, aceasta poate fi pulsata si nu transmisa continuu.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare