Comunicate de Afaceri

Tratamentul ortodontic, multiple beneficii pentru orice adult

Tratamentele ortodontice, specifice medicinei stomatologice, au rolul de a identifica si trata posibile afectiuni sau anomalii dentare, pentru care utilizeaza aparatele dentare. De asemenea, exista si tratamente ortodontice care au rol de preventie. 

Cand aud ca este vorba despre aparatele dentare, oamenii se gandesc imediat la copiii care se confrunta cu o dantura stramba si care, pentru imbunatatirea aspectului acesteia, au apelat la tratamentele ortodontice cu aparate dentare. Totusi, acest tip de tratamente nu sunt destinate numai copiilor, ci orice adult, indiferent de varsta, poate beneficia de un astfel de tratament. 

In plus, rolul acestui aparat dentar nu este numai de ordin estetic, ci acesta are un rol extrem de important si in ceea ce priveste starea generala de sanatate a unei persoane. De aceea, medicul ortodont va realiza un plan de tratament personalizat, pentru ficare pacient in parte. 

Cine poate beneficia de un tratament ortodontic cu aparat dentar? 

Cu toate ca este recomandat sa se corecteze dintii crescuti stramb sau distantati de la varste mici, după eruptia tuturor dintilor definitivi, orice adult care se confrunta cu o astfel de afectiune stomatologica poate apela la acest tip de tratament. 

Totusi, aceasta decizie va fi luata de medicul stomatolog, impreuna cu medicul ortodont, in functie de diagnosticul stabilit. Un astfel de tratament poate avea o durata cuprinsa intre 6 luni si 3 ani, in functie de gravitatea problemelor cu care se confrunta pacientul. In urma unei vizite la clinica stomatologica, pacientului ii poate fi pus un anumit diagnostic, fiecare dintre acestea presupunand nevoia unui tratament ortodontic si, mai ales, aplicarea unui aparat dentar. Motivele pentru care medicul recomanda purtarea de aparat dentar de catre adulti sunt:

  • dinti care fie sunt inghesuiti, fie au spatii foarte mari intre ei;
  • dintii strambi, care sunt rotiti fata de axul normal, au nevoie de un aparat dentar;
  • malocluzia, adica muscatura incorecta, cauzata de o aliniere deficitara a maxilarelor;
  • trema sau diastema, care mai este cunoscuta si sub denumirea de strungareata;
  • pentru relocarea pe arcada a dintilor definitivi care au ramas blocati in os;
  • dintii care au crescut fie prea in spate, aproape de cerul gurii, fie prea in fata, prin gingie;
  • aparitia unor goluri, ca urmare a unor extractii si alinierea dintilor pentru a se evita necesitatea realizarii unei lucrari dentare.

Care sunt aparatele dentare cele mai populare?  

Pana nu de mult, aparatele dentare erau destul de mari si aveau un aspect neplacut, motiv pentru care si in prezent mai sunt oameni care evita sa apeleze la aceasta solutie pentru a trata o afectiunie dentara. 

Datorita evolutiei tehnicii medicale, insa, varietatea de modele de aparate dentare care sunt prezente acum pe piata asigura ca orice problema isi va gasi solutia si orice pacient isi va gasi aparatul dentar potrivit. Exista chiar si aparate dentare invizibile, care pot fi sub forma de gutiere, fiind astfel un aparat mobil. De asemenea, aparatele pot fi realizate din ceramica sau safir, care au bracketi semi-transparenti sau transparenti, astfel ca purtarea acestora va fi aproape neobservabila. In definitiv, purtarea unui aparat dentar va imbunatatii atat aspectul fizic, cat si stima de sine. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare