Comunicate de Afaceri

Tratarea scoliozei prin kinetoterapie si fizioterapie

Supranumita si boala noilor generatii, fiind o afectiune din ce in ce mai intalnita in randul copiilor si adolescentilor, scolioza reprezinta o deviatie a coloanei vertebrale in plan frontal. Curbura determinata de scolioza ia forma literei C sau chiar a literei S.

Gravitatea acestei afectiuni se stabileste prin masurarea unghiului de curbura. Daca acesta nu depaseste 10 grade, nu este este cazul de ingrijorare, mici deviatii fiind normale in structura coloanei vertebrale. Adesea, scolioza se dezvolta in regiunea lombara.

Cauzele scoliozei

Cauzele scoliozei sunt diverse. Acestea pot fi genetice, “mostenite” din generatie in generatie sau se pot datora unei pozitii incorecte a coloanei vertebrale timp indelungat.

La copii, scoliozele pot aparea pe fond hormonal, prin prisma cresterilor bruste in inaltime. La adulti, in schimb, acestea se pot datora factorilor degenerativi. Referindu-ne la simptomele acestei afectiuni, scolioza poate produce, pe langa dureri acute de spate, dificultati respiratorii datorate inegalitatii corporale. Deviatiile coloanei vertebrale pot aduce un dezechilibru la nivelul umerilor, al bazinului, si chiar al membrelor inferioare.

In tratarea acestei afectiuni sunt recomandate sedintele de kinetoterapie, masajul terapeutic si inotul. Putin stiu insa ca fizioterapia are, de asemenea, un rol important in vindecarea acestei afectiuni.

Efectele fizioterapiei in tratarea scoliozei

Fizioterapia si kinetoterapia fac echipa buna in tratarea defectelor coloanei vertebrale. Fizioterapia pregateste muschii coloanei vertebrale pentru efortul fizic depus in sala de kinetoterapie. Mai mult decat atat, sedintele de fizioterapie au efect decontracturant, ameliorand durerile si relaxand musculatura spatelui.

In general, fizioterapeutii prefera utilizarea electroterapiei, curentii electrici fiind benefici pentru tonifierea si relaxarea spatelui, avand si efect analgezic. De asemenea, laserterapia este folosita in tratarea scoliozei, radiatia de frecventa redusa accelerand circulatia si stimuland secretia de lichid sinovial, responsabil cu ameliorarea durerii.

Tratarea scoliozei intr-un centru specializat

Pentru tratarea scoliozei este recomandat sa apelezi la un centrul specializat de recuperare medicala, precum cabinetul Kineto Land, localizat in Bucuresti, in sectorul 2.

Acest cabinet de kinetoterapie din Bucuresti va pune la dispozitie atat serviciile de recuperare medicala prin kinetoterapie, cat si serviciile de fizioterapie, masaj terapeutic, kinesiotaping si alte preceduri esentiale in tratarea scoliozei.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Team

Cauta

Categorii populare