Comunicate de Afaceri

Un pas inainte in tratamentul melanomului metastatic

Clinica Medisprof din Cluj-Napoca este unica unitate medicala de oncologie din Transilvania care foloseste unul dintre cele mai noi si mai importante medicamente in tratamentul melanomului metastatic. Vemurafenib reprezinta un pas inainte pentru tratamentul acestei forme de cancer si este un medicament pe care doctorii specialisti in oncologie de la clinica clujeana il aplica pacientilor diagnosticati cu melanom in faza metastatica, in cadrul unui studiu clinic de faza IV, cu terapii tintite genetice.

In prezent cele mai noi medicamente utililizate in tratamentul cancerului de piele sunt Vemurafenib si Ipilimumab, acestea fiind aprobate si introduse pe piata farmaceutica din Europa si America inca din anul 2011. „Aceste medicamente reprezinta un adevarat avans al cercetarii stiintifice medicale in domeniul oncologiei, cu atat mai mult cu cat numarul cazurilor de persoane diagnosticate cu melanom metastatic este in continua crestere, iar posibilitatile de tratament ale acestor pacienti sunt foarte limitate” afirma dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog la clinica Medisprof.

Melanomul este o boala care, descoperita la timp in fazele incipiente, poate fi vindecata, insa in stadii avansate (melanomul metastatic) reprezinta cea mai grava forma a cancerului de piele. Melanomul se poate dezvolta oriunde pe suprafata pielii, iar incidenta acestei boli a crescut exponential in ultimii ani in special datorita expunerii la soare. Ultimul studiu amplu privind incidenta melanomului la nivel global a fost realizat de catre Globocan in anul 2008, iar potrivit datelor facute publice la acel moment in Romania au fost raportate 903 cazuri de melanom malign, dintre care 516 au fost depistate la femei si 387 la barbati, in contextul in care la nivel mondial fusesera inregistrate 197 000 de cazuri noi de cancer de piele. \"Medisprof este singura clinica de oncologie din spatiul transilvanean care are in acest moment posibilitatea de a oferi pacientilor diagnosticati cu melanom metastatic un tratament cu terapie tintita pe baza de Vemurafenib, insa clinica noastra detine experienta in aplicarea ambelor medicamente” adauga dr. Adrian Udrea.

La nivel global se desfasoara in prezent mai multe studii de cercetare cu terapii tintite genetice privind melanomul, iar in cadrul congresului international ASCO (American Society of Clinical Oncology) din acest an o serie de companii farmeceutice renumite, ce sunt prezente si pe piata din Romania, au anuntat deja ca vor lansa in curand noi medicamente pentru tratamentul acestei forme de cancer de piele. „O parte dintre acestea vor putea fi prezentate si in cadrul celui de-al doilea Simpozion International al Asociatiei Medisprof <<Abordarea multidisciplinara in cancer. Noi modalitati de tratament in 2012>>, ce va avea loc in Cluj-Napoca in data de 14 decembrie 2012 si care va aborda subiecte de interes si noutati din domeniul oncologiei, dar si a specializarilor medicale conexe” a concluzionat dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog.

Clinica Medisprof a fost infiintata in anul 2003 in Cluj Napoca, unul dintre principalele sale obiective pe parcursul dezvoltarii fiind sprijinirea si imbunatatirea retelei medicale oncologice din Romania. Pe langa sectia de oncologie, clinica Medisprof pune la dispozitia pacientilor si servicii de medicina de familie, medicina muncii, analize laborator, psihologie clinica si nutritie-dietetica.


Dr. Adrian Udrea
Medic primar oncologie – Clinica Medisprof
office@medisprof.ro
www.medisprof.ro
0264.439.270
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare