Comunicate de Afaceri

WorkShop Predeal FABC - “Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros?”

In cadrul acestui seminar, FABC a lansat si pagina de Facebook a campaniei, sub numele de “Campanie: ”Ce nu stii despre cancerul intestinului gros”.
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania isi propune ca prin intermediul acestei pagini de Facebook sa ajunga mai aproape de cei interesati sau afectati de cancerul intestinului gros si sa ofere toate informatiile necesare cu privire la aceasta boala, precum si sa anunte pe platforma online, actiunile desfasurate pe parcursul intregii luni martie. Cei care doresc sa sustina aceasta campanie pot accesa pagina de Facebook la adresa http://www.facebook.com/pages/Campanie-Ce-nu-stii-despre-cancerul-intestinului-gros/133608763374071. De asemenea, va puteti arata solidaritatea fata de bolnavii de cancer, postand pe aceasta pagina de Facebook o fotografie cu un element albastru.

La evenimentul organizat la Predeal au participat jurnalisti din presa centrala si locala, care au discutat impreuna cu presedintele Federatiei Asociatilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, Dr. Adina Croitoru de la Institutul Clinic Fundeni, Dr. Dana Stanculeanu de la Institutul Oncologic Bucuresti si pacienti cu cancer al intestinului gros, despre sansele de vindecare, factorii de risc si prevenirea acestei afectiuni neoplazice.
Workshopul organizat la Predeal si pagina de Facebook fac parte dintr-o serie de evenimente organizate de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, care au loc pe tot parcursul lunii martie si care au rolul de a trage un semnal de alarma, in randul populatiei, cu privire la cancerul intestinului gros.
Astfel, in perioada 7-31 martie, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) desfasoara o campanie de informare in trenurile Metrorex, magistrala M2: Berceni-Pipera, avand drept slogan: Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros, iar la sfarsitul lunii martie, in zilele de 26 si 27, FABC continua aceasta campanie prin organizarea unei mini caravane in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

Impactul bolii
Atat la nivel mondial, cat si in tara noastra, cancerul intestinului gros este al doilea tip de cancer ca frecventa in randul barbatilor, dar si al femeilor, reprezentand 13% din totalul cazurilor de cancer. Anual, in Europa, aproape 190.000 pacienti sunt diagnosticati cu acest tip de cancer. Aproximativ 20% dintre pacienti sunt, in momentul diagnosticarii, deja in faza metastatica a bolii (cancerul s-a extins dincolo de intestinul gros). In jur de 56.000 de persoane mor in fiecare an din cauza cancerului intestinului gros in SUA, iar rata mortalitatii in Europa depaseste 100.000 de pacienti pe an.

Conform Globocan 2008, incidenta anuala a acestei forme de cancer in tara noastra este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecventa a celor mai intalnite forme de cancer la ambele sexe. Cazurile de cancer al intestinului gros apar in cele mai multe cazuri dupa varsta de 50 de ani, asadar consultul anual la medic dupa aceasta varsta ar trebui sa fie obligatoriu.Social Media
Vezi toate articolele autorului: HNC - healthcare communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare