Comunicate de Afaceri

Turismul romanesc contraataca: Early-booking-ul castiga teren!

Pe langa destinatiile clasice de vara, precum Turcia si Grecia care sunt extrem de atractive pentru turistul roman din punct de vedere al pretului si al numarului mare de curse charter, ofertele agentiilor de turism includ si destinatii mai putin vizitate precum Gran Canaria, Tenerife, Ibiza, Mallorca, Dubai.

Insa, intrebarea de pe buzele tuturor este: Sa cumpar acum sau sa astept ofertele last-minute din plin sezon? Raspunsul vine tot din partea reprezentantilor agentiilor de turism: “Situatia economica actuala a fortat touroperatorii sa-si regandeasca strategiile pe termen scurt si mediu. Ca o precautie in fata crizei, am decis sa micsoram numarul camerelor luate in garantie pentru a nu fi pusi in situatia de a ramane cu camerele neocupate” afirma Csaba Garamszegi, managerul agentiei Best Reisen. Astfel, trendul acestui an in achizitionarea pachetelor turistice devine early-booking-ul in detrimentul last-minute-ului a carui pondere in valoarea vanzarilor totale va fi mult redusa in 2010. Principiul de baza in vanzarea pachetelor turistice pentru anul 2010 este acela al primului venit - primului servit, cu alte cuvinte acei turisti care cauta o anumita destinatie sau doresc sa aiba o gama diversificata de oferte din care sa aleaga, vor beneficia cu adevarat de avantajele early-booking-ului.

“Deoarece am redus numarul de locuri contractate fata de anii trecuti, turistii care vor profita de tarifele promotionale de early-booking vor fi cei mai avantajati. In momentul de fata, datorita gradului ridicat de ocupare al curselor charter in urma promotiilor early-booking, numarul pachetelor vandute in regim de last-minute va scadea simtitor, aceasta anticipare bazandu-se pe reducerea efectiva a numarului de pachete ramase pe piata pentru a fi comercializate in regim de last-minute”, a concluzionat managerul Best Reisen.
Destinatiile favorite ale acestei veri se prefigureaza a fi Turcia, Grecia si Tunisia. “In ceea ce priveste statiunile de vara preferate de turistii romani, in top se mentine deja ultracunoscuta regiune Antalya, dar sunt indragite si destinatiile din Tunisia care atrag an de an turistii prin calitatea serviciilor si tarifele reduse. Astfel, exemple de pachete cu tarife avantajoase prezinta hotelurile apartinand lantului Alba din Turcia, Alba Resort sau Alba Queen 5* All Inclusive, ale caror tarife incep de la 509 eur + taxe. In Tunisia un hotel indragit de familisti este Ruspina 4 * All Inclusive, al carui tarif porneste de la 322 eur + taxe ” a adaugat Csaba Garamszegi.

Best Reisen Romania face parte din grupul Best Reisen, tour-operator in 6 tari: Tunisia, Cehia si Slovacia, Ungaria, Serbia si Romania. Best Reisen a organizat vacante pentru mai mult de 21.000 de turisti numai din Romania in anul 2008, deschizandu-si punctul de lucru aici incepand cu 2005. Ofera la momentul actual pachete turistice printr-o retea de 1420 agentii revanzatoare, raspandite peste tot in tara. Profesionalismul tour-operatorului, calitatea serviciilor si interesul constant pentru satisfactia clientilor recomanda Best Reisen de peste 13 ani pe piata turistica europeana si de 4 ani in industria de turism din tara noastra.

Liana Borz
PR Account Executive- D’Avantage Consult
0264 40 27 26
liana.borz@davantage.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare