Comunicate de Afaceri

5 modalități de a-ți ajuta copilul să devină mai independent

Pe măsură ce copiii cresc, părinții ar trebui să le acorde mai multă responsabilitate. Dacă ești părinte și îl scutești pe copilul tău de asta, făcând tu sarcinile în locul lui, nu îi faci niciun favor. De fapt, copiii pot chiar dezvolta un fel de neputință dacă veți face constant acest lucru. Neputința este atunci când un copil nu are independență și nu poate sau nu va îndeplini sarcini adecvate vârstei lui. Pentru ca cel mic să câștige încredere și să devină mai responsabil, vă propunem aceste sfaturi:

1. Faceți o listă
Creați o listă de sarcini pe care copilul vostru ar trebui să le poată face singur, cum ar fi să se îmbrace sau să-și strângă jucăriile. Vorbește-i despre sarcinile care crede el că le pot face. Dacă este nesigur, puneți-l să le execute în fața voastră. Eliminați sarcinile pentru care nu pare să fie pregătit. Rețineți, copiii au performanțe mai bune atunci când știu ce se așteaptă de la ei.

2. Nu vă așteptați la perfecțiune
Copiii încă nu își dau seama de abilitățile lor motorii, astfel încât se pot întâmpla unele greșeli, cum ar fi să verse suc atunci când vor să bea. Când se întâmplă asta, încercați să nu îi criticați. În schimb, arătați-le modul corect de a face lucrurile. Explicați=le că toată lumea face greșeli și nimeni nu este perfect.

3. Permiteți timp suficient
Copiii tind să aibă nevoie de mai mult timp pentru a termină sarcinile în comparație cu adulții. Acordă-i copilului tău timpul necesar, fără a-l stresa. De exemplu, dacă are nevoie de 10 minute pentru a-și pune hainele pe el dimineața, începeți rutina zilnică mai devreme. Pe măsură ce exersează, își va termina sarcinile mai repede.

4. Dezvoltați o rutină
Copiii au nevoie de rutină pentru a-și gestiona responsabilitățile. Dacă programul lor zilnic se schimbă constant, vor deveni confuzi. Explicați-le când trebuie să finalizeze sarcini specifice. De exemplu, puteți spune copilului că trebuie să își strângă jucăriile înainte de a se pregăti de culcare. Când se apropie de ora de culcare, reamintește-i copilului tău că trebuie să se spele înainte de a-și lua pijamaua.

5. Laudă-l
Copiilor le place să fie recunoscuți pentru lucrurile pe care le fac. Lăudați-vă copilul atunci când face ceva de unul singur, mai ales dacă este ceva la care a avut nevoie de ajutor înainte.
Puteți transforma greșelile în laude. De exemplu, dacă copilul își ia tricoul pe dos, poți să îl feliciți că a reușit să își aleagă hainele și să se îmbrace singur. Spune-i copilului tău cuvinte de încurajare atunci când se simte frustrat.

Poate părea mai ușor și mai rapid să faci lucrurile în locul copilului tău, în loc să îi permiți lui să le facă singuri Cu toate acestea, atunci când îi oferi copilului oportunitatea de a îndeplini sarcini pe cont propriu, el începe să dezvolte un sentiment de responsabilitate și îndeplinire. Pe măsură ce cresc, își vor putea folosi abilitățile de rezolvare a problemelor pentru a aborda situații noi cu ușurință.
Promovarea independenței și responsabilității are ca rezultat o persoană care este sigură de sine, respectuoasă și capabilă să recunoască nevoile și să le îndeplinească.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare