Comunicate de Afaceri

6 din 10 romani sunt de parere ca increderea in fortele proprii este foarte importanta pentru rezolvarea dificultatilor financiare

Jumatate dintre romani sunt de parere ca un buget familial gresit pregatit sau lipsa acestuia, ne poate duce la probleme financiare. Astfel au raspuns participantii la cercetarea iVOX online “Cum reactionati in situatii financiare dificile?”desfasurata in perioada 29 aprilie – 4 mai 2015, pe un esantion de 4.025 respondenti. Studiul a fost realizat la comanda companiei KRUK Romania.
Cercetarea ne arata ca peste 60% dintre respondenti s-au confruntat cu probleme financiare in viata de adult si numai 33% dintre ei sunt multumiti de situatia financiara curenta. O buna planificare este cel mai adesea solutia simpla, la indemana fiecaruia dintre noi pentru gestionarea finantelor familiei si pentru a tine datoriile sub control.
Desi se simt afectati in mare masura (87%) de existenta datoriilor, cei mai multi dintre respondenti pun problemele pe seama situatiei economice generale: 45%, sau a ghinionului (somaj, boala, eveniment neprevazut) 19%. Numai 36% dintre romani isi asuma problemele si sunt de parere ca propriile decizii si comportamentul lor sunt cauza problemelor ivite.
Rezultatele studiului ne arata ca 87% dintre respondenti au o parere buna despre propria persoana, iar 6 din 10 romanii sunt de parere ca fortele proprii sunt importante si foarte importante in rezolvarea problemelor financiare. Numai aproximativ 5% dintre respondenti considera ca fortele proprii sunt mai putin importante si cauta sprijin din alte surse.
Acest nivel crescut al increderii in fortele proprii genereaza sentimentul de rusine al respondentilor in a recunoaste ca au datorii, in primul rand fata de propria persoana cu un procent de 42%, iar 24% dintre respondeti simt rusine fata de familie.
„Cum reactionam in situatii financiare dificile? – fiecare dintre noi ar trebui sa ne punem aceasta intrebare. Iar studiul realizat a evidentiat starile prin care trecem atunci cand ne aflam intr-o astfel de situatie. In urma unei analize, am remarcat faptul ca aproximativ 87% dintre respondenti considera ca au o parere buna despre ei, un procent mare ce se poate explica mai degraba prin dezirabilitatea sociala si dorinta de a expune o identitate pozitiva. Acest procent alaturat celui de 61% a celor care au intampinat probleme financiare – neplata facturilor si a ratelor bancare – pledeaza pentru aceasta explicatie, conform careia increderea evaziva in propriile forte, nu duce la actiune, ci la departarea de realitate” a declarat Aurora Liiceanu, doctor in psihologie si cercetator.

Nesiguranta zilei de maine ii poate face pe 60 % dintre respondenti sa-si piarda increderea in fortele proprii, iar 50% considera ca astfel de situatii sunt greu de controlat. Lipsa de incredere din partea familiei,(16%) si a apropiatilor,(10%) ii face sa-si piarda increderea in fortele proprii.
Astfel, implicarea familiei in rezolvarea problemelor financiare conteaza mult si foarte mult pentru 90% dintre respondenti. Cercetarea a scos in evidenta faptul ca cercul de incredere este unul restrans, respondentii avand incredere in propriile forte si in membrii familiei apropiate.
“Cand Grupul KRUK a decis pentru prima data implementarea unei abordari de colectare orientate in primul rand catre cerintele si posibilitatile clientului nostru cel mai important, persoana cu datorii, demersul nostru a fost privit cu mirare. Iata ca dupa sapte ani,aceasta abordare isi dovedeste eficacitatea. Fiecare serviciu nou pe care l-am dezvoltat si implementat de-a lungul timpului, fiecare proiect international desfasurat pe pietele din Polonia, Romania, Cehia, Slovacia sau Germania, se adreseaza in primul rand persoanei cu datorii. Ceea ce am facut noi in toti acesti ani a fost sa analizam cu atentie problemele cu care se confrunta clientii nostri si sa le oferim rapid o solutie viabila”, a spus Tomasz Ignaczak, Directorul General al KRUK Romania.
Sondajul realizat este reprezentativ pentru populatia adulta, cu acces la internet si reproduce din punct de vedere al principalelor caracteristici, structura socio-demografica a utilizatorilor de internet din Romania. Din punct de vedere al varstei respondentilor, majoritatea, aproximativ 80%, au varste cuprinse intre 25 si 55 de ani si venituri intre 1.000 si 3.000 lei.



Despre KRUK Romania S.R.L
Compania a fost infiintata in anul 2007 de Grupul KRUK – liderul pietei de management al creantelor comerciale din Polonia. Compania este specializata in managementul integrat al creantelor, avand clienti atat din sectorul financiar, cat si companii de servicii. KRUK a dezvoltat activitati de colectare a creantelor bancare, a creantelor companiilor de asigurari si leasing, operatorilor de telefonie fixa si mobila, cat si ale companiilor de distributie a bunurilor de larg consum. Compania este, de asemenea, un jucator important pe piata achizitiei de portofolii de creante, in special de la banci.
http://ro.kruk.eu/
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Kruk Romania

Comentarii

Cauta

Categorii populare