Comunicate de Afaceri

Asistenta rutiera, transport pe platforma auto

Orice sofer se gandeste ca nu va avea nevoie vreodata de o firma care sa-i tracteze masina.

Insa, indiferent de experienta ta de sofer, de modelul masinii sau cat de ingrijita este aceasta, situatii neprevazute pot sa apara in orice moment.  Daca in trecut masina se defecta in orasul in care locuiai, primul lucru era sa suni un prieten care sa te tracteze pana la service. In ziua de azi aceasta practica nu se mai foloseste, poate sa dauneze masinii si din punct de vedere legal sunt multe cerinte.

Daca ai plecat la un drum mai lung sau trebuie sa pleci in perioada urmatoare trebuie sa stii ca un numar de telefon de la o firma de tractari auto, salvat în agenda telefonului, te poate scapa de necazuri si pot salva timp pretios.

Stiu ca in ziua de azi este destul de greu sa gasesti firma serioasa, pe care sa te poti baza.

Pentru a face o alegere corecta ti-am pregatit cateva recomandari.

Programul de lucru

Asigura-te ca firma pe care o alegi are program de lucru non stop si poate sa intervina la orice ora pentru a te ajuta.

Ofera asigurare CMR

Ca si client va trebuie sa lasi masina firmei de tractari auto brasov,  insa ce faci daca acestia ii provoaca daune?

Solutia este asigurarea CMR, ea se adreseaza clientilor transportatorilor care desfasoara curse atat pe teritoriul tarii, cat si în afara sa.

Acest tip de asigurare nu numai că este necesara, ci a si devenit obligatorie.

Polita acopera pagubele marfii transportate, in cazul nostru ale vehiculelor, din momentul în care acestea au fost preluate si până la destinatie. 

Daca ai sa alegi totusi varianta de a fi tractat de un prieten, trebuie sa tii cont de legislatia rutiera.

Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cunoscuta publicului larg sub denumirea de Codul rutier, stabileste la art. 157 normele legale privind remorcarea unui autovehicul, care trebuie respectate de toti participantii la trafic.

Astfel, remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

  • conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;
  • autovehiculul tragator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului când remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;
  • remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;
  • conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci când sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia “Fara semnalizare”, precum si indicatorul “Alte pericole”.

Contraventii

Nerespectarea normelor de remorcare a vehiculelor se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni (art. 102, alin. 1, punctul 24 din OUG nr. 195/2002), respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda.

Amenzile pentru nerespectarea normelor de remorcare a autovehiculelor pot avea valori cuprinse între 1125 lei si 2500 lei.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de SEO WEB MARKETING  – Servicii promovare SEO Timisoara si evoblog.ro.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare