Comunicate de Afaceri

Cat de simpla poate fi procedura de repatriere decedati cu ajutor specializat

Din ce in ce mai multe constatari de deces ale cetatenilor romani au loc in strainatate. Cum se justifica? Multi pleaca la munca in strainatate sau prefera sa isi petreaca acolo concediile si cum accidentele care au ca urmari chiar pierderea vietii sunt neprevazute, rata deceselor romanilor in strainatate este destul de mare.

Uneori decesul poate surveni din cauza unui accident rutier, a unei afectiuni de care o persoana sufera de foarte mult timp si care se complica in strainatate, dar si din cauza unor accidente de munca. Astfel ca este nevoie de interventia prompta a unei echipe de specialisti care sa se ocupe de repatrierea trupului celui decedat in tara.

De astfel, problema cu care se confrunta foarte multi romani, rude ale persoanelor decedate in strainatate este aceea ca nu pot aduce trupul neinsufletit singuri, din cauza legislatiei in vigoare la nivel international, dar si din cauza actelor ce trebuie obtinute.

Cum trebuie sa se comporte familia cand defunctul se afla in afara granitelor tarii?

In momentul in care se intampla ca oamenii sa isi piarda pe cineva apropiat in strainatate, cel mai important este ca acestia sa isi mentina calmul si sa stie ca nu sunt singuri in aceasta problema, ci pot beneficia de ajutor specializat. A apela la o companie specializata in servicii de repatriere a persoanelor decedate este ca mai buna alegere pe care o pot face.

Reprezentantii companiilor de pompe funebre cu experienta si suflet, isi vor manifesta interesul prin a asculta problemele clientilor si prin a le oferi acestora o mana de ajutor avizat, in cazul unui asemenea mare necaz. Acestia stiu reglementarile in vigoare, aplicate la nivel international la momentul actual atat in ceea ce priveste transportul persoanelor decedate, cat si cu privire la actele necesare.

Neindeplinirea unei conditii stipulate in lege poate atrage blocarea documentelor de repatriere si intarzierea sosirii in Romania, poate determina aparitia unor cheltuieli suplimentare si acest lucru nu este deloc de dorit, in conditii atat de dificile.

Este foarte important ca inante de a apela la o firma care se ocupa de servicii de repatriere decedati, rudeldele defunctului sa verifice daca aceasta companie le asigura chiar pachetul complet de servicii necesare, daca transportul este facut conform reglementarilor in vigoare si daca pretul solicitat nu este unul mult peste medie. In cazul unei repatrieri, costurile nu vor fi mici, pretul depinzand de la un caz la altul de tara unde a avut loc decesul, dar si de conditiile in care s-a intamplat tragedia si de cerintele din tara respectiva.

Practic, costurile serviciilor de repatriere includ toate aspectele necesare, de la sicriul de lemn si cel de zinc sau plumb, purificatorul de aer, sigilarea sicriului, imbalsamarea si imbracarea persoanei decedate, pana la distanta dintre locul decesului si localitatea de destinatie in tara si costul necesar eliberarii actelor care este perceput de autoritatile straine. Este important de avut in vedere faptul ca anumite orase au o politica de preturi mai mare, ce pot ajunge pana la 200 de euro.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Pro Intersoft 2010

Comentarii

Cauta

Categorii populare