Comunicate de Afaceri

Cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi un camin de batrani

Cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi un camin de batrani

Cum poti alege un camin de batrani? Care sunt demersurile de care sa tii cont? Cum trebuie sustinuta persoana apropiata? Care sunt formalitatile de care nu trebuie sa uiti?  O multime de intrebari la care trebuie sa raspunzi. Iti venim in ajutor in acest articol cu cateva trucuri si sfaturi care vor face toate aceste demersuri mai usoare.

Sfatul numarul 1 - cum alegi caminul de batrani?

Privilegiaza o amplasare geografica care sa limiteze izolarea persoanei mai in varsta. Acesta ar trebui sa fie situata astfel, fie in apropiere de prieteni sau de familie, fie intr-un mediu care sa ii aminteasca de casa.

Azilul de batrani trebuie sa fie ales si in functie de nevoile unei persoane in varsta.

Sfatul numarul 2 - trebuie sau nu sa vizitezi inainte caminul de batrani?

Este foarte important ca persoana in varsta care are nevoie de un azil pentru batrani, sa mearga inainte de viziteze locul care va deveni casa sa. Cel mai bine ar fi ca vizita sa se faca alaturi de familie, pentru ca acesta sa se simta mai bine, sustinut si sa fiti pozitivi, bine dispusi pentru ca acest lucru sa nu fie stresant pentru ea.

Sfatul numarul 3 - care sunt lucrurile pe care o persoana in varsta le poate lua cu ea?

Camera in care va sta ar fi bine deci sa fie amenajata cu lucrurile sale personale – fotografii cu familia, ceasul sau si alte obiecte personale. Un calendar o poate ajuta sa se repereze in timp sau sa noteze urmatoarele vizite ale celor apropiati.

Sfatul numarul 4 - de ce primele zile sau primele mese alaturi de cei dragi sunt esentiale?

Este foarte important ca la inceput sa puteti lua cateva mese cu cei dragi sau sa petreceti la inceput cat mai mult timp in noua sa casa. In acest fel se va linisti si se va adapta mult mai usor.

Alegerea unui camin de batrani este cel mai adesea cea mai buna solutie contra izolarii, a singuratatii, mai ales pentru persoanele care traiesc singure, departe de cei dragi. Le permite reintegrarea, reinsertia intr-un mediu unde sunt in siguranta, pot socializa, pot interactiona cu alti rezidenti si sa aiba tot felul de activitati.

In acest, sens, este foarte important ca decizia de a alege un azil de batrani sa nu fie impusa, ci sa fie decisa in comun. La fel de important este ca aceasta decizie sa nu fie luata in graba, ci bine gandita. Se recomanda sa se tina cont de mai multe sfaturi si pareri pentru a fi siguri ca se face chiar cea mai buna alegere.

Ajutorul celor din jur este un lucru primordial pentru cei care sunt dependenti de familie si nu se pot descurca singuri. Este esential sa nu se piarda din vedere faptul ca cei in varsta, daca sunt si bolnavi, au nevoie de un cadru de viata cat mai senin si mai calm, deci este o decizie care nu trebuie sa fie luata in graba.

Daca esti in cautarea unui camin de batrani in zona Bucuresti, poti apela cu incredere la IacobCare Senior Center, un loc linistit, situat in comuna Dragomiresti Vale jud Ilfov, la un pas de zgomotosul Bucuresti.

Caminul isi desfasoara activitatea intr-o cladire de aprope 900 mp, 18 dormitoare noi si moderne, de cate 2 si 3 locuri fiecare. In fiecare dormitor se afla un grup sanitar. Situat pe un teren de 1500 mp, centrul beneficiaza de o curte generoasa.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare