Comunicate de Afaceri

Cele mai frecvente utilizate metode de cercetare cantitativa

Dupa cum prea bine stim, cercetarea de marketing, in functie de modul de colectare a datelor si a informatiilor, poate fi de doua feluri, cercatere de tip cantitativa si calitativa. O scurta descriere a cercaterii de tip calitative ar fi ca se bazeaza mai mult pe verificarea unor anumite cazuri, mai mult o cercetare de tip exploratorie, pe cand acea parte a unei cercetari cantitative permite analizarea si obtinerea unor rezultate precise.

De foarte multe orice metodele unei cercetari cantitative cauta sa verifice anumite ipostaze ce deja exista pentru acel public tinta sub forma unor anchete. Aceste ipoteze pot privi atitudinea acelui public tinta fata serviciile sau produsele oferite de o anumita firma, cat si atitudinea acestora fata de organizatie, brand.

Etapele unei cercetari cantitative de piata eficiente

Un prim pas, cat si o etapa forate importanta este definirea acelei probleme cu care organizatia se confrunta si a obiectivelor pe care aceasta o urmareste. Continuarea acestui prim pas este urmata de stabilirea esantionului evaluat cat si proiectare in sine a cercetari cantitative. Prin acasta etapa se intelege modul cum ajunge organizatia la potentialul client, puterea brandului si a comunicari. Tot aici, se mai poate verifica si anumite aspecte interne, precum evaluarea distributiei si a produselor.

Culegerea datelor este una din cele mai importante etape ale acestei cercetari deoarece de aici se pot trage anumite concluzi realiste. Realizarea acestei etape include si modul cum sunt culese diferitele datele cat si diferitele tipuri de instrumente ce sunt folosite.

Un ultim pas al unei cercetari cantitative este de procesare a tuturor datelor culese cat si analizarea acestora. Introducerea si validarea datelor in sistem este foarte importanta, in urma acestora fiind descoperiti anumiti indicatori de interes. In urma acestui intreg proces de analiza, sunt create rapoarte mult mai usor de inteles de organizatie, cu diferite informatii relevante si alternative pentru ca acestia sa ia decizia corecta in implementarea noilor strategi.

Ca recomandare, frirma NewChallange din Bucuresti este una care ofera servicii de cercetare de top. Mai multe detalii despre serviciile de cercetare cantitativa poti sa gasesti aici: https://newchallenge.ro/servicii/cercetare-cantitativa
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Team

Comentarii

Cauta

Categorii populare