Comunicate de Afaceri

Cercetarile de tip Mystery Shopping

Mystery Shopping este una din cele mai cautate cercetari de piata la care apeleaza clientii din Romania deoarece acesta este o metoda obiectiva de cercetare prin care se urmareste un scenariu prestabilit, ce imita perfect un caz real.

Scopul unei cercetari de Mystery Shopping

Acest tip de cercetare are mai multe scopuri, insa printre cele mai cunoscute se numara:

  • Evaluarea performantelor angajatilor
  • Identificarea problemelor cu care se confrunta compania in relatia cu clientii sau potentialii clienti
  • Verificarea respectarii standardelor impuse de companie

Cum este efectuata o cercetare de top Mystery Shopping

Initial, inainte de a incepe propriu-zis cercetarea, beneficiarul trebuie sa se intalneasca cu reprezentantii agentiei de Mystery Shopping pentru a stabilii exact obiectivele, ipotezele, dar si scenariul care fi aplicat angajatilor companiei.

Modul de interactiune a unui Mystery Shopper cu angajatii companiei poate fi unul direct printr-o vizita misterioasa sau indirect prin email sau telefon.

Clientul misterios este cel care are cea mai mare responsabilitate, deoarece trebuie sa respecte intocmai scenariul stabilit si sa observe reactia angajatului la acest scenariu. Ulterior interactiunii, clientul misterios completeaza o fisa de observatie, care urmeaza sa fie analizata in final de catre echipa de cercetare.

Analiza rezultatelor este extrem de importanta, acesta poate fi una la nivel de angajat, in care este comparata fisa angajatului cu standardele impuse de functia pe care o ocupa, dar poate fi si la nivel general, in care se fac corelatii intre fise si se expun problemele intalnite la cei mai multi angajati.

Companii care efectueaza cercetari de Mystery Shopping

In Bucuresti exista cele mai multe companii care au in portofoliu astfel de servicii, printre acestea intalnim si firma de Mystery Shopping NewChallenge, o companie cu un portofoliu de client care activeaza in diverse industrii precum: Retail, FMGC, Finante Banci, Auto sau Farmaceutic.

Costurile unei cercetari de tip Mystery Shopping nu poate fi aproximat, el este creat in functie de numarul de angajati care urmeaza sa participe la cercetare, de perioada in care se desfasoara cercetarea, de tipul de interactiune, etc. Asadar, in cazul in care sunteti interesati de o astfel de cercetare, trebuie sa intrati in contact cu un reprezentat al unei companii specializate si acestia cu siguranta iti vor oferii toate informatiile de care ai nevoie.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Team

Cauta

Categorii populare