Comunicate de Afaceri

Controlul daunatorilor pentru apartamentele rezidentiale

Sobolanii se pot tara prin izolatia peretilor  si pot intra in apartament cu mare usurinta.  Pe masura ce temperaturile scad, soarecii si sobolanii se indreapta spre interior pentru a cauta hrana si ar putea alege chiar casa ta pentru noua lor resedinta.

Acesti daunatori invadeaza casa intr-o varietate de moduri viclene. Soarecii se pot strecura printr-o gaura de dimensiunea unui creion, in timp ce sobolanii se pot incadra printr-o gaura de marimea unei monezi de 10 bani. Vor cauta fisuri si crapaturi la tevile de instalatie, pot inota prin teviile de canalizare si urca vertical pe conductele de scurgere, pentru a intra in case.

Soarecele de casa este de obicei de culoare maro sau gri si poate creste pana la cativa centimetri lungime. Sobolanii variaza in culori de la maro la gri-roscat pana la negru si au coada lunga. Sobolanii vor creste in medie pana la aproximativ 35 cm in lungime, au o vedere slaba, dar se bazeaza pe simtul mirosului, gustului, auzului si tactil pentru a gasi mancare.

In afara de a vedea fizic aceste creaturi, majoritatea oamenilor isi dau seama ca au o problema cu rozatoarele dupa ce au observat excremente, ambalaje de la alimente deteriorate, urme pe usi si mobilier ros.
Soarecii si sobolanii lasa excremente de culoare maro inchis sau negru atunci cand merg pe jos, in jurul surselor de hrana si a zonelor de cuibarit. Deseurile sunt de forma granulata si pot varia de la 1 la 5 cm. In functie de cantitatea de excremente se poate stabili gradul de infestare.

Un alt semn al activitatii rozatoarelor il constituie urmele de grasime de pe jos sau amprentele si urmele de coada de-a lungul peretilor.

Activitatea rozatoarelor creste in conditiile meteorologice mai reci, asa in perioada de vara poti sta linistit.

Unul dintre principalele motive pentru care soarecii si sobolanii isi stabilesc domiciliul in casa noastra se datoreaza abundentei de alimente si a vremii. Soarecii prefera alimentele cu cereale si biscuitii, asadar, este posibil sa observi rupturi si muscaturi la pungile de orez si cereale. Sobolanii vor manca aproape orice tip de mancare si este posibil sa imprastie mancarea pe masura ce mananca.

Soarecii pot provoca daune considerabile locuintei tale, ei mesteca lucruri precum fire, conducte din PVC, mobilier, caramizi si orice lucru din lemn. In unele cazuri, rozatoarele au declansat incendiile casnice de la mestecarea firelor electrice.

Cea mai mare amenintare pe care o reprezinta soarecii si sobolanii pentru oameni este transmiterea de boli si bacterii prin excremente si muscaturi.

Rozatoarelor pot transmite boli grave precum hantavirusul, salmonela, leptospiroza, ciuma, febra de sobolan sau infectie.

Cum sa scapi de soareci?

Vestea buna este ca exista solutii la indemana oricui pentru a combate intrusii. Verifica daca sunt gauri sau orificii si astupa-le cu spuma sau silicon, apoi pune capcane cu momeli de la magazinele de bricolaj.  

Daca vrei sa fii scutit de calvarul capcanelor si de a tresari  de fiecare data cand auzi un zgomot, apeleaza la o echipa ddd profesionista pentru combatere a daunatorilor. 

Alege firma ddd dupa experienta, recenzii, disponibilitate si pret. Nu fa rabat in cazul acestor servicii, calitatea primeaza dar nici sa platesti un pret mai mare care nu se justifica.

Cand ai ales firma de deratizare cere informatii despre ce solutii se folosesc la procesul de eliminare, este important sa stii daca tu si familia ta sunteti expusi la vreun pericol. Cere o clauza contractuala in care se stabileste garantia, in cazul in care firma nu ofera deja acest lucru.

O firma de deratizare iti va evalua atat exteriorul cat si interiorul apartamentului, va verifica gaurile sau golurile in care pot patrunde rozatoarele.

Dupa ce se securizeaza casa si se astupa toate orificiile, se incepe tratamentul. Dupa 2 intalniri cu echipa de deratizare, cosmarul ar trebui sa se incheie. Deratizarea este necesara in toata cladirea de locuinte si in zona containelor de gunoi cel putin de 2 ori de an.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Cristian Andrisca

Comentarii

Cauta

Categorii populare