Comunicate de Afaceri

Cum obținem un espresso perfect?

Orice cafea se obține folosind cafea râșnită și apă, iar procesul durează câteva minute.

Un espresso este de obicei mic, având între 20-25 de mililitri, și nu este foarte tare, contrar ideilor ce circulă. De ce este un espresso mai slab decât un espresso lung? Cu toții știm că procedeul de obținere a cafelei este același, adică apa fierbinte intră în contact cu cafeaua măcinată și extrage din aceasta aromele și cofeina. Din 8 grame de cafea se obțin 25 mililitri de espresso în 25 de secunde de extracție. Pentru a obține un espresso lung, timpul de extracție este prelungit la un minut, astfel are mai mult timp de a extrage cofeină și, de asemenea, devine mai amară.

Link oferte expresor cafea

Deși un espresso este mai mic, acest lucru nu înseamnă că este mai concentrat. Dacă doriți totuși o cafea mai mare, dar mai slabă, atunci va trebui să optați pentru un americano ce constă într-un shot de espresso lungit cu apă caldă. Dacă doriți totuși o cafea mai aromată și mai fină, cu mai puțină cofeină, optați pentru un ristretto. Acesta are jumătate din cantitatea unui espresso și chiar dacă consumați 6-7 ristretto pe zi probabil tot veți avea mai puțină cofeină decât dacă ați bea o singură cană de cafea la filtru sau ibric.

Un espresso bine făcut este ușor dulce, în special pentru că în primele 20-25 de secunde, apa fierbinte extrage din cafeaua măcinată substanțele aromate. După acest timp, încep să se extragă și subtanțe ce dau un gust amar și neplăcut cafelei.

Expresor cafea – oferte (link)

Pentru un espresso perfect contează foarte mult ce boabe de cafea folosim. Amestecurile din boabe 100% Arabica sunt cele mai scumpe, dar și cele mai utilizate și preferate. Conțin mai puțină cofeină, dar mai multă aromă față de boabele de cafea Robusta. Boabele de calitate trebuie să fie mediu prăjite și să aibă culoarea maroniu închis. Ideal ar fi ca boabele să fie proaspăt prăjite și măcinate, cu maxim 2-3 săptămâni înainte de utilizare. Cafeaua trebuie să fie foarte fin măcinată, asemenea ueni pudre, de exemplu ca zaharul tos. Presarea cafelei în portafiltru trebuie făcută uniform, tocmai pentru ca apa să pătrundă uniform. În rest, vei avea nevoie de un espressor bun, care să se ocupe de prepararea cafelei. Există o multitudine de modele de expresor cafea din care poți alege.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Emi Emilio

Comentarii

Cauta

Categorii populare