Comunicate de Afaceri

Cum sa folosim uleiurile in ritualul de ingrijire?

Uleiurile traditionale au fost folosite inca de mult vreme ca trucuri de ingrijire si mentinere a frumusetii. Chiar si persoanele care nu erau receptive la acesta forma de ingrijire naturala au inceput sa constientizeze si sa observe rezultatele acestor proceduri.

Ingrijirea personala face parte din ritualul fiecarei persoane, insa cand vine vorba de frumusete si intretinerea unui aspect tanar, femeile sunt mai preocupate in comparatie cu barbatii. Fiecare tara are un sepcific al ei cand vine vorba de produsele naturale de ingrijire. Cu siguranta am auzit de uleiul de argan, insa nu multi cunoastem orginalitatea acestuia. Provine din Maroc si este recunoscut pentru sursa sa bogata in vitamina E.

Uleiul de marula din Namibia este indragit de doamne avand proprietati anti-imbatranire. Mexicul ne ofera uleiul de jojoba cunoscut pentru efectele sale benefice asupra parului si pielii noastre, se regaseste de altfel in majoritatea produselor de ingrijire.

Uleiurile au functionat dintotdeauna deoarece imita perfect startul natural de lipide al pielii, asa cum este cazul uleiului de cocos. Sunt produse de curatare naturala si pot fi utilizate chiar si pentru indepartarea machiajului. O problema poate aparea in momentul in care le utilizam in mod excesiv.

Cele din comert sunt adesea combinate cu diverse substante care ne pot provoca iritatii sau mancarimi. De obicei, uleiurile naturale provin din semnite, nuci plante si flori. Nuca de cocos, migdale dulci, susan, seminte de borago, trandafir, iasomie, geraniu, hibiscus, seminte de lotus si struguri sunt doar cateva dintre cele mai multe uleiuri folosite in frumusete. Utilizarea acestora trebuie sa fie facuta in functie de tipul de piele pe care il avem. O combinatie de ulei potrivita pentru piele aduce un rezultat de succes.

Pentru un fan al uleiurilor de frumusete, India este o tara minunata. Pe langa toate uleiurile de seminte si flori disponibile, Ayurveda este pe baza de ulei care pot fi folosite pentru fata, pentru corp, in baie, pentru masaje, pentru par si pentru scopuri terapeutice. Aceste amestecuri de uleiuri medicinale sunt un amestec de ierburi, flori, scoarta de copaci, radacini si lapte. Uleiul de Nalpamaradi, de exemplu, este facut din patru scoarte de copac, amestecate cu sofran, turmeric, lemn de santal si ulei de susan.

Calatoriile sunt un prilej pentru a intreba localnicii despre vechile metode de intretinere a frumusetii si nu numai. Fiecare tara ofera in mod sigur un mic truc de pastrare a tineretei si a aspectului fizic dorit.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare