Comunicate de Afaceri

Cum sa gandesti pentru tine?

Desigur, suntem cu totii nascuti in societati sau culturi unde normele si obiceiurile sunt deja stabilite. In cea mai mare parte, nu avem de ales decat sa ne conformam cu ceea ce exista deja. Acest lucru nu este neaparat un lucru rau, totusi, el poate fi limitat si controlat.

De exemplu, cati dintre noi simt nevoia de a tine pasul cu "cele mai recente"? Purtam haine, ascultam muzica si urmam tendintele pe care mass-media ne spune ca ar trebui sa le facem pentru a fi cool.

Companiile de marketing creeaza anunturi care ne hipnotizeaza intr-o mentalitate a turmelor, pe masura ce cadem in datorii, purtam moda necontenita si ne prindem intr-un ciclu de supra-cheltuieli, consumand prea mult. Inainte de a ne da seama, traim vieti concepute fara participarea noastra constienta.

Iata cateva sfaturi despre cum sa va ganditi mai mult la voi insiva

Dezvoltati un sentiment puternic de sine. Stiti cine sunteti, ce vreti si ce este mai bine pentru dvs. Nu-i lasati pe altii, in special companiile de marketing si mass-media, sa va spuna cum ar trebui sa aratati, sa va simtiti si sa actionati.

Fa ceea ce este mai bine pentru tine. Cultiva-ti propriile gusturi si bucura-te de preferintele tale.

Fii bine informat. Adunati cat mai multe informatii despre un subiect posibil inainte de a va forma o opinie. Construiti-va resursele mentale citind, observand si ascultandu-va. Apoi, aveti timp sa reflectati si sa evaluati.

Fii flexibil. Cautati solutii si rezultate pentru o situatie din cat mai multe perspective posibil. Determina argumentele pro si contra. Exista si alte posibilitati? Care sunt consecintele potentiale?

Identificati posibilele prejudecati. Sunteti influentat in mod nejustificat de cultura, educatia sau opiniile altor persoane? Sunteti corect si deschis? De multe ori luam decizii proaste deoarece incepem cu premisa gresita.

Daca ne luam timp pentru a evalua si a judeca pe baza a ceea ce observam prima data, si nu pentru ceea ce am fost indreptatiti sa credem, putem ajunge la o concluzie mai potrivita si mai practica.

Nu va loviti de presiune, frica sau vina. Aveti curajul de a va sustine ceea ce intr-adevar credeti si ceea ce sunteti. Daca mergeti impreuna cu multimea pentru a pastra pacea, pentru a evita confruntarea sau pentru ca va e teama de esec, va faceti rau. Aceasta nu este atitudinea potrivita. Indrazniti sa ganditi pentru voi insiva.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare