Comunicate de Afaceri

Cum treci mai repede peste pandemia de Coronavirus?

Majoritatea pacienților care poartă infecția într-o formă ușoară, nu au nevoie de spitalizare într-un spital de boli infecțioase și primesc tratament la domiciliu. Cu toate acestea, COVID-19 are propriile sale caracteristici care trebuie luate în considerare, atunci când se tratează acasă, pentru a nu se ajunge la starea de agravare a afecțiunii. Cum să faci față coronavirusului acasă? Recomandările sunt împărtășite de autorități și de relansareresponsabilă.ro. Protejează-te pe tine și pe ceilalți din jurul tău, cunoscând faptele și luând măsurile de precauție adecvate. Urmează sfaturile oferite de autoritățile de sănătate și de relansareresponsabilă.ro.

Cum să previi răspândirea COVID-19?

Spală-te des pe mâini. Folosește săpun și apă sau dezinfectează-ți mâini cu o soluție pe bază de alcool. Menține o distanță sigură de oricine tușește sau strănută. Poartă mască, mai ales atunci când distanța fizică nu este posibilă. Nu atinge ochii, nasul sau gura. Acoperă-ți nasul și gura cu cotul îndoit sau un țesut atunci când tușești sau strănuți. Rămâi acasă dacă te simți rău. Dacă ai febră, tuse și dificultăți de respirație, solicită asistență medicală. Apelând în timp util la instituțiile abilitate, permiți furnizorului de servicii medicale să te direcționeze rapid către unitatea de sănătate potrivită. Acest lucru te protejează și previne răspândirea virusurilor și a altor infecții.

Poartă mască

Măștile pot ajuta la prevenirea răspândirii virusului de la o persoană la alta. Măștile singure nu protejează împotriva COVID-19 și trebuie combinate cu distanțarea fizică și igiena mâinilor. Urmează sfaturile oferite de autoritatea locală de sănătate. Dacă prezinți primele semne de infecție cu coronavirus, atunci nu trebuie să te panichezi, ci trebuie să stai acasă, să avertizezi conducerea de la locul tău de muncă, să te izolezi de ceilalți membri ai familiei, să suni la policlinica locală sau să apelezi un centru disponibil. De asemenea, informează medicul de familie despre simptomele tale de coronavirus.

Semne coronavirus

Semnele cele mai frecvente sunt: ​​slăbiciune generală, dureri în gât, tuse uscată, pierderea mirosului și a gustului, febră până la 38-39 și mai sus, cu frisoane, dureri de cap severe, dureri musculare. Uneori poate exista indigestie - vărsături și diaree. Apariția de disconfort în piept sau dificultăți de respirație cu creșterea respirației este o manifestare caracteristică a infecției cu coronavirus, care începe în a 4-a – a 8-a zi de boală. Dacă simptomele infecției cresc, trebuie să apelezi imediat medicul de familie și să chemi o ambulanță. Durata simptomelor virusului este mult mai lungă decât răceala obișnuită sau gripa (de la 10-14 zile - cu o evoluție ușoară a bolii, până la câteva săptămâni - în situații severe). Cu ARVI, gripă, cursul mediu al bolii este de până la 5-7 zile. Pentru a confirma sau a nega suspiciunile de infecție cu coronavirus, apelează centrul de testare rapidă OK Medical. Medicul va evalua simptomele și îți va face un test rapid coronavirus.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare