Comunicate de Afaceri

De ce este SEO atat de important pentru business?

Cum imbunatatesti SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) și de ce este atât de important pentru compania ta? Aducerea site-ului și a conținutului sau în fața a cât mai multor ochi este primul pas pentru a îmbunătăți traficul online al paginii tale. Nu poti lua în considerare un continut pe care nu îl vezi niciodată. Este important ca brandul tau să ajungă în fața oamenilor potriviți la momentul potrivit - acei oameni care încearcă să găsească lucrurile pe care le oferi. Iată doar câteva motive pentru care SEO este atât de important:

SEO ajuta oamenii sa te gaseasca 

Atunci când conduci pe un drum aglomerat, ce te face să decizi la ce restaurant sau magazin te vei opri pentru o vizita? Este cel care are panouri publicitare mari și marketing online care te îndreaptă spre el sau cel ascuns pe autostradă, de care nu stii?

În lumea virtuală, conținutul tau va acționa ca o vitrină, semnalizare și panouri publicitare. Paginile tale web individuale se vor așeza de-a lungul "autostrăzii digitale" și vor atrage atenția oamenilor care trec pe lângă ele. Cu cât ai mai mult conținut pe internet, cu atât vei avea mai multe oportunități de a pune "semnul" în fața cuiva care iti cauta cu adevarat serviciile. 

SEO inseamna un rank mai bun pe motoarele de cautare 

Dar ce este seo mai exact? SEO se implementeaza prin construirea website-ului și a conținutului cu scopul de a-i îmbunătăți rank-ul în rezultatele de căutare. Atunci când cineva caută un produs sau serviciu similar cu unul ce se regaseste in conținutul tau, scopul final este să apari primul în rezultatele căutării online. Acest lucru face ca SEO să fie important, deoarece cu cât te afli mai sus pe lista rezultatelor cautarii, cu atât este mai probabil ca utilizatorii să dea clic pe website-ul tau. 

Ceea ce este important de reținut despre SEO este că motoarele de căutare vor cu adevărat să ofere rezultate valoroase utilizatorilor sai. Algoritmii motoarelor de căutare sunt setați pentru a găsi site-uri care oferă valoare, conținut relevant și informațiile dorite de la experți care se potrivesc cu cautarea. Un motor de căutare trimite "roboți" pentru a parcurge codul unui site web și a-i determina autoritatea. Scopul este de a evita paginile cu conținut vechi, repetitiv sau de slabă calitate și de a le gasi pe cele mai bune. Algoritmii SEO se schimbă frecvent și nu sunt ceva ușor de înțeles, mai ales pentru că sunt în continuă schimbare.

SEO te va ajuta la atragerea unui trafic calificat

Cel mai bun mod de a-i face pe oameni să dea click pe conținutul tău este să le oferi răspunsuri la întrebările lor. Gandeste-te la întrebările frecvente pe care le primesti de la clienți. A răspunde in detaliu la acestea pe site-ul tau este un bun punct de plecare, deoarece iti arată expertiza. Include imagini pentru a crește implicarea vizuală și pentru a păstra utilizatorii pe pagina mai mult timp. De asemenea, este util să incluzi linkuri care să le permită vizitatorilor să acceseze autoritățile din domeniu și să vizualizeze alte informatii legate de afacerea ta pe site-ul tau. În acest fel, vei crește traficul calificat cu conținut pe care publicul țintă îl caută în mod activ.

SEO îi duce pe oameni în locul potrivit în pâlnia de vânzări

Vizitatorul modern al motoarelor de căutare caută răspunsuri la întrebările lor. SEO pentru business ajuta continutul paginii să acționeze ca o pâlnie de vânzări, deplasând acești oameni spre o vânzare, indiferent de stadiul în care au început procesul. Cu un conținut de înaltă calitate, SEO-friendly și orientat către utilizator, vei dovedi că esti o autoritate în industria ta și vei păstra potențialii clienți care se vor reintoarce. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare