Comunicate de Afaceri

Descopera frumusetile Romaniei prin turism intern!

Prin programul de turism intern, poti cuceri tinuturile Romaniei, poti descoperi lucruri pe care, poate, nu le stiai despre tara noastra. De ce sa nu profiti de weekend-urile cu soare ca sa fugi de smog-ul, aglomeratia, betoanele si praful din oras? Plus ca avem din ce in ce un turism intern mai evoluat, mult mai profesional realizat.
Ce sa vizitati prin cadrul unui turism intern? In cazul in care planuiesti o escapada de weekend si nu sti ce destinatie sa alegi, inspira-te din lista de mai jos. Orice ai alege, nu poti gresi, sunt toate superbe! De data aceasta, va vom prezenta calatoria in Delta Dunarii.
Se organizeaza trei excursii, in perioade diferite, de trei zile, dar traseul este acelasi, bine stabilit si pus la punct. Astfel, in prima zi, traseul va fi Bucuresti – Cernavoda – Navodari –Tulcea, si se vor vizita Cetatea Histria, Cetatea Enisala, Muzeul Deltei Dunarii.
Cetatea Histria, cetatea greceasca, a fost cel mai vechi oras atestat de pe actualul teritoriu al Romaniei. In prezent, ruinele sale se afla pe teritoriul administrativ al comunei Istria, in judetul Constanta.
Cetatea Enisala este o localitate din judetul Tulcea, zona Dobrogea. Apartine administrativ de comuna Sarichioi. Materialele descoperite in urma cercetarilor arheologice si mai ales monedele bizantine, genoveze, tatarasti, moldovene, muntene sau turcesti atesta rolul militar, politic, administrativ si economic pe care l-a indeplinit cetatea.
Situat in apropierea falezei orasului, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii formeaza, alaturi de alte doua muzee, moscheea musulmana si alte cladiri de patrimoniu aflate in vecinatatea sa, centrul cultural al orasului Tulcea.
In cea de-a doua zi se vor vizita Rezervatia biosferei Deltei Dunarii – croaziera 8 ore si masa pescareasca – vapor turistic (optional), Monumentul Independentei.
Rezervatia biosferei Deltei Dunarii - La capatul unui drum ce depaseste 2.860 km colectand apele unui impresionant bazin hidrografic a carui suprafata acopera mai mult de 80% din suprafata Europei, Dunarea, cel de-al doilea fluviu ca marime al batranului continent construieste la intalnirea sa cu Marea Neagra, de mai bine de 10 000 de ani, una dintre cele mai frumoase delte din Europa si chiar din lume, cunoscuta si ca una din marile zone umede ale planetei.
Monumentul Independentei - Monumentul a fost ridicat in cinstea militarilor romani care au luptat in Razboiul de Independenta (1877-1878) si pentru a evoca reunirea Dobrogei cu Romania.
In ultima zi, traseul va fi Tulcea – Slobozia – Bucuresti si se vor vizita Manastirea Cocos, Manastirea Saon.
Manastirea Cocos este situata in comuna Niculitel, judetul Tulcea. A luat fiinta pe raza in anul 1833, pe locul unde in a doua jumatate a secolului al XVII-lea exista un schit de sihastrii.
Manastirea Saon se afla la o distanta de 11 kilometri spre Niculitel, din localitatea Tulcea. Manastirea Saon a luat fiinta sub stapanirea otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere. Cei veniti la Saon au ridicat aici cateva chilii din chirpici si un Paraclis ca metoc al Manastirii Celic-Dere.
Intra pe http://scoriloturism.ro si afla si alte destinatii propuse de noi!
Social Media
Vezi toate articolele autorului: SEOmaxim

Comentarii

Cauta

Categorii populare