Comunicate de Afaceri

Diferente intre Azilele si Caminele de batrani

Desi “camin de batrani” si “azil de batrani’ sunt considerate ca fiind acelasi lucru de multa lume, in realitate acestea difera semnificativ. Iata care sunt principalele diferente intre cele doua tipuri de asezaminte dedicate ingrijirii batranilor:

  1. Intr-un camin de batrani numarul seniorilor aflati in ingrijire este mai mic decat intr-un azil de batrani. Consecinta este ca personalul are posibilitatea sa ofere mai multa atentie rezidentilor unui camin de batrani, de unde si dezvoltarea unei legaturi mai stranse intre rezidenti si personal.
  2. Azilul de batrani este de obicei optiunea persoanelor care au nevoie constanta de asistenta medicala si care se confrunta cu dificultati semnificative in desfasurarea activitatilor de zi cu zi. Spre deosebire de azil, caminul de batrani este o solutie si pentru persoanele varstnice care sufera de singuratate – atat de numeroase, din pacate – nu numai pentru cei aflati in imposibilitatea de a se ingriji singuri!
  3. Azilele, atat cele private, cat si cele de stat, seamana din multe puncte de vedere, cu spitalele, atmosfera de aici fiind de regula, apasatoare. Atmosfera intr-un camin de batrani este de regula mult mai familiala si prietenoasa, confortul psihologic al rezidentilor, fiind o prioritate.

Astfel, caminul de batrani Briza Marii din Eforie-Nord (Constanta) ofera rezidentilor inclusiv activitati socio-culturale si de terapie ocupationala, iesiri periodice la malul Marii Negre, spatii de socializare, precum si mese festive de zile onomastice, Craciun, Paste etc.

Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite de Caminul Briza Marii accesati https://www.caminulbrizamarii.ro !

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Caminul de batrani "Briza Marii"

Comentarii

Cauta

Categorii populare