Comunicate de Afaceri

HVI Romania va impartaseste "experienta americana" in HR

Compania Human Value International, una dintre cele mai performante companii de conultanta HR, audit organizational si strategii de relocare de personal din Europa Centrala si de Est, este dornica sa impartaseasca experienta americana in utilizarea eficienta a masurilor de resurse umane, in perioada de criza. Mai mult decat atat, dorim sa impartasim experienta americana in HR, avand la baza o cercetare de tip local-training facuta de profesionistii nostri, experti in domeniu HR, pe piata de capital din Statele Unite.

In raport cu programul de cercetare efectuat impreuna cu mai multe companii din Statele Unite ne dorim sa oferim pietei din Romania o imagine de anasamblu asupra masurilor implementate local, pentru reabilitarea companiilor aflate in declin economic. HVI Romania are o preocupare continua pentru imbunatatirea pietei de HR din Romania, prin oferirea de solutii de inalta calitate profesionala, adaptate la cerintele pietei.

Statele Unite a fost prima natiune care a experimentat actuala criza economica, iar impactul crizei asupra pietei de capital, a fost unul critic. Ratele somajului au atins cote alarmante, avand un puternic impact negativ asupra pietei de munca. La fel cum s-a intamplat si la nivel global, printre masurile anticriza implementate, au avut intaietate, programele de HR. Managementul resurselor umane are un rol deosebit de important in sustinerea si refacerea stabilitatii economice si in mentinerea integritatii mediului de lucru si a capitalului uman la nivelul companiilor. In astfel de vremuri de criza, in SUA, liderii din domeniul HR, joaca un rol strategic in mentinerea echilibrului organizational prin dezvoltarea de componente tangibile, atent calculate, privind initiativele de siguranta, dezvoltarea leadershipului, managementul talentelor si traininguri solide de facilitare a comunicarii organizationale. Multe dintre companiile americane, cred ca actuala criza economica nu se va finaliza pana la sfarsitul anului 2009, si nici chiar la sfarsitul lui 2010. In incercarea de a reduce costurile actuale si de a le previziona pe cele viitoare, ele au facut schimbari majore in programele de HR, pe care obisnuiau sa le implementeze, acceptand necesitatea utilizarii masurilor de HR considerate radicale, de tipul: reducerilor de personal, reducerilor salariale, inghetarea proceselor de recrutare si de extrabugetare pentru anul viitor. Aproape jumatate dintre companiile americane au facut reduceri de personal, chiar daca momentan , numarul companiilor care folosesc aceasta masura este in scadere, ajungand sub 10%. Se spune ca mai mult de 40% dintre companiile americane, au blocat momentan cresterile salariale, si nici nu se preconizeaza o revenire spectaculoasa in acest sens. Deoarece criza economica a avut un impact dramatic, companiile isi schimba chiar si linia investitiilor pentru a-si mentine echilibrul. Este important de stiut, ca desi masurile aplicate la scara larga pentru iesirea din criza sunt pentru multi dezarmante, piata americana, reflecta totusi o atitudine pozitiva. Se pastreaza ideea de dezvoltare a capitalului uman; companiile de HR merg in continuare pe ideea de educatie si dezvoltare prin training.

Alina Roibu Corporate Affairs Manager HVI, declara ca: \"Am ales sa participam la acest program training de cercetare a pietei de HR din USA, pornind de la ideea ca americanii au promovat dintotdeauna tagurile pozitive ca: \"improve yourself\", \"be the best\", \"be competitive\", \"train yourself\". Am vrut sa vedem ce se intampla cu aceste taguri pe timp de criza, si cum se manifesta tendintele pitetei de HR in raport cu ele. Am constatat ca, pentru ei, aceste taguri nu sunt doar clisee ale vremurilor bune ci realitati dupa care se ghideaza in viata de zi cu zi. Chiar si acum, in aceasta perioada de criza, ei cred ca salvarea companiilor survine doar daca se intelege necesitatea dezvoltarii capitalului uman, prin oferirea de trainguri si de programe de dezvoltare profesionala. Solutiile de HR, moderne si competitive, sunt destinate sa serveasca atat mentinerii unei piete stabile, cat si sustinerii constante a nevoii de dezvoltare. Mentalitatea lor, spune ca masurile de HR, care si-au dovedit utilitatea in trecut trebuie folosite si imbunatatite in continuare. Nu fac rabat de la atitudinea pozitiva de genul \"keep up the good work\" si asa, reusesc cu succes sa mearga mai departe. Solutia pentru companii in perioada de criza este sa continue sa utilizeze un set minim de instrumente de HR, care sa asigure o buna functionalitate a capitalului uman. Managementul de HR, poate oferi chiar un set complet de instrumente, care sa-si puna amprenta la nivel macro-economic. Si cum putem invata cum sa facem lucrurile sa functioneze si pe timp de criza, daca nu de la cei mai buni?\"

HVI Romania, impartaseste \"experienta americana in HR\" in contextul crizei economice actuale, considerand ca adaptarea modelului american la modelul romanesc ar putea constitui o mana de ajutor pentru companiile din Romania. Aceleasi concepte de HR folosite in SUA, pot fi cu usurinta folosite si pe piata locala. HVI Romania, isi doreste sa creeze un model de HR care sa foloseasca atat informatii interne cat si informatii externe, pentru a oferi cele mai bune solutii de HR, adaptate la particularitatile pietei nationale.

Alina Roibu
Corporate Affairs Manager
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare