Comunicate de Afaceri

Increderea agentiilor de turism din Romania in companiile aeriene

Redactia TraveltechNews a realizat in luna iulie un sondaj de opinie in randul agentiilor de turism din Romania pentru a identifica gradul de incredere pe care companiile aeriene il inspira in randul principalilor vanzatori ai acestora. Conform rezultatelor obtinute in urma studiului, votul de incredere al agentilor de travel autohtoni merge catre Tarom.
Studiul s-a desfasurat pe durata a 3 saptamani si a vizat mai multe aspecte ale activitatii turistice, in total fiind chestionate un numar de 517 agentii de turism din intreaga tara.
In ciuda scandalurilor care au planat asupra Tarom-ului in prima jumatate a lui 2013, a reducerilor salariale si de personal si a constrangerilor aplicate managementului companiei, Tarom se afla in topul preferintelor agentilor de turism. Insumand 46% din totalul preferintelor exprimate, Tarom este urmat la o distanta considerabila de catre Lufthansa, care se claseaza pe locul al doilea, cu 26,7 %. Desi Air France KLM face parte din aceeasi alianta Sky Team cu Tarom, aceasta a ocupat doar locul al treilea pe podiumul de incerdere, cu 18,2% din total.
Companiile low cost, Wizz Air si Blue Air, cu toate ca au un volum ridicat de vanzari si sunt in top ca numar de pasageri, nu au reusit sa obtina un loc de frunte in ierarhia celor mai de incredere companii aeriene in privinta promptitudinii, punctualitatii si a stabilitatii financiare. Cu un total de 12,8%, respectiv 11,8%, cele doua companii ocupa locurile 4 si 5 in clasamentul obtinut de TravelTech News. Turkish Airlines, care a fost desemnata drept cea mai buna compania aeriana a Europei in ultimii ani, se claseaza pe locul 6, cu 5,9% din preferinte.
TravelTechNews este un portal de stiri din industria turismului, care se adreseaza in principal specialistilor in domeniu, dar nu numai. Lansat in anul 2012, Travel Tech News ofera informatii din vasta lume a turismului, incepand de la aviatie, bus, tren, hoteluri, turoperatori, pana la sisteme de rezervari sau tehnologie on-line si offline.

Renate Sas Raluca Marchis
Redactor sef TravelTech News PR Account Executive
www.traveltechnews.ro raluca.marcu@davantage.ro
traveltechnews@gmail.com www.davantage.ro
0264.402.726
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare