Comunicate de Afaceri

Informatii generale despre culorile tempera

Bunul gust este esential nu numai pentru cei pasionati de pictura si sculptura ci si in viata de zi cu zi. In special femeile trebuie sa aiba aceasta calitate deoarece ele trebuie sa fie mereu frumos aranjate, sa imbine armonios culorile hainelor intrele ele si apoi sa le asorteze cu un machiaj potrivit.
Totodata bunul gust este necesar atunci cand tocmai va ocupati de design-ul interior al casei dumneavoastra. Trebuie sa stiti cum sa alegeti nuantele cele mai potrivite pentru vopsele astfel incat sa se potriveasca stilului dumneavoastra si apoi sa potriveasca si cu nuantele mobilei.

<b>Ce sunt de fapt culorile tempera</b>

Culorile tempera sunt acele tipuri de culori rezultate din amestecarea pigmentului colorat cu galbenus de ou deoarece datorita acestui compus, vopseaua se usuca foarte repede. In continutul culorilor tempera http://www.profiart.ro/catalog/product/tempera-combinatul-fondului-plastic mai intra uneori si alte materiale precum rasinile vegetale, mierea de albine, apa sau, uneori chiar si laptele.

Acest tip de culori sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri si erau folosite in mod special pentru pictura pe material din lemn,in mod deosebit al icoanelor bizantine, dar nu numai, ci mai erau folosite si la scrierea manuscriselor din Iluminism.

<b>Cum se utilizeaza culorile tempera</b>

Culorile tempera se aplica, in general, prin hasurare incrucisata, aceasta fiind o tehnica traditionala de desen. Chiar daca aceste culori se aplica in straturi subtiri, semiopace sau, de ce nu, chiar aproape transparente, dupa ce ele se usuca iau un aspect satinat si fin. Din aceasta cauza acest tip de culori au o paleta de nuante foarte puternice, care s-au dovedit prin cautari stiintifice ca sunt permanente si nu sufera modificari precum inchiderea nuantelor, ingalbenire sau uneori transparenta.

<b>Cum sa preparati culori tempera la dumneavoastra acasa? Foarte simplu!</b>

Pentru a obtine culori tempera aveti nevoie de multa rabdare si atentie. Trebuie sa folositi in compozitie pigment colorat pe care il puneti intr-un bol sau pe o paleta special, apoi se ia oul care se sparge, se inlatura albusul, iar galbenusul il veti tine deasupra pigmentului si ii veti sparge membrana astfel incat tot lichidul sa se scurga peste praful pigmentat. Amestecati bine si apoi adaugati treptat apa distilata pana cand culoarea obtinuta are densitatea si textura dorita. Daca doriti sa modificati proprietatile mediului de ou adaugati in compozitia culorii si ulei sau ceara. Astfel puteti mari intervalul de timp pana cand culoarea se va usca pentru a putea picta in voie fara a fi presati de faptul ca aceste culori tempera se vor usca in paleta inainte de a termina pictura.

Daca doriti mai multe informatii despre culorile tempera accesati site-ul http://www.profiart.ro unde veti gasi o gama larga de produse speciale pentru pictura si veti beneficia de preturi accesibile pentru orice pasionat de pictura.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare