Comunicate de Afaceri

Jocul de baschet 3×3

Reguli pentru jocul de baschet 3×3

Baschet 3 x 3 – Regulile oficiale ale jocului sunt valabile pentru toate situațiile de joc care nu sunt menționate în mod special în Regulile jocului 3×3 enumerate mai jos.

1. Terenul și mingea

Jocul de baschet 3×3 se joacă pe o jumătate de teren cu un singur panou de baschet. O suprafață de joc obișnuită de 3×3 în competițiile oficiale este de aproximativ 15 x 11 m, cu marcaje obișnuite unui teren de baschet, inclusiv o linie de aruncare liberă de 6,8 metri, o linie de 2 puncte de 6,75 metri, și o zonă „semicerc” aflată sub coș. Se poate folosi jumătate din terenul de baschet tradițional.
Mingea folosită în toate competițiile oficiale FIBA este o minge de dimensiunea 6.
Notă: la nivel de bază, baschetul 3×3 se poate juca oriunde; marcajele – dacă sunt folosite – trebuie adaptate spațiului disponibil.

baschet 3x3

2. Echipele

Fiecare echipă este formată din 4 jucători (3 jucători pe teren și 1 înlocuitor).

3. Oficiali de joc

Jocul trebuie sa aibe  1 sau 2 arbitri și deținători de timp/scor.

4. Începutul jocului de baschet 3×3

4.1. Ambele echipe se vor încălzi simultan înainte de meci.
4.2. Prin aruncarea unei monede se stabilește ce echipă are prima posesie. Echipa care câștigă posesia poate alege fie să beneficieze de posesia mingii la începutul jocului, fie la începutul unei prelungiri potențiale.

4.3. Jocul trebuie să înceapă cu trei jucători pe teren.

Notă: articolele 4.3 și 6.4 se aplică numai competițiilor oficiale FIBA 3×3 * (nu este obligatoriu pentru evenimentele de bază).

5. Scor joc de baschet 3×3

5.1. Fiecare aruncare reușită în interiorul arcului va primi 1 punct.

5.2. Fiecare lovitură reușită în spatele arcului va primi 2 puncte.
5.3. Fiecare aruncare liberă reușită va fi primi 1 punct.

6. Timp de joc/Câștigător al unui joc de baschet 3×3

6.1. Timpul de joc este următorul: o repriza de 10 minute.
Ceasul trebuie oprit în timpul situațiilor de minge moarta și aruncări libere. Ceasul va fi repornit după finalizarea schimbului de minge (imediat ce va fi în mâinile echipei ofensive).

Prima echipă care marchează 21 de puncte sau mai mult câștigă jocul dacă se întâmplă înainte de sfârșitul timpului regulat de joc. Această regulă se aplică numai timpului de joc regulat (nu într-o prelungire potențială).

Prima echipă care marchează 21 de puncte sau mai mult, câștigă jocul dacă acest lucru se întâmplă înainte de sfârșitul timpului regulat de joc. Această regulă se aplică numai timpului de joc regulat (nu într-o prelungire potențială).

6.3. Dacă scorul este egalat la sfârșitul timpului de joc, se va juca o perioadă suplimentară de timp.  Se va face o pauză de 1 minut înainte de începerea prelungirii. Prima echipă care marchează 2 puncte în prelungiri câștigă partida.

6.4. O echipă va pierde implicit dacă iese din teren înainte de sfârșitul jocului sau dacă toți jucătorii echipei sunt răniți și / sau descalificați. În cazul unei situații implicite, echipa câștigătoare poate alege să-și păstreze scorul sau să renunțe la joc, în timp ce în ambele cazuri, scorul echipei implicite este setat la 0.

7. Faulturi/Aruncări libere

7.1. O echipă se află într-o situație de penalizare după ce a comis 6 faulturi. După ce o echipă a ajuns la 9 faulturi ale echipei, orice fault ulterior va fi considerat tehnic.

7.2. Faulturile din timpul aruncarilor, în interiorul arcului vor fi acordate 1 aruncare liberă, în timp ce faulturile din timpul tragerii în spatele arcului vor fi acordate 2 aruncări libere.

Time-out

Un interval de timp de 30 de secunde este acordat fiecărei echipe. Un jucător poate apela momentul de plecare într-o situație cu o minge moartă.

https://www.atlassport.ro/jocul-de-baschet-3x3/

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare