Comunicate de Afaceri

La ce ajuta o solutie ERP?

Un sistem de tipul Enetrprise Resource Planning sau ERP reprezinta o platforma informatica extrem de utila pentru monbitorizarea, controlul si managementul integrat al tuturor proceselor ce se desfasoara in cadrul unei companii.

De altfel, o solutie ERP in Romania, asa cum este cea oferita de SmartBiz365, poate fi folosita in orice domeniu de activitate, de la productie si retail, pana la distributie, import si export sau prestari servicii. Principalul avantaj al unui ERP este constituit de imbunatatirea semnificativa a colaborarii interdepartamentale si automatizarea tuturor activitatilor din cadrul unei companii, in timp real.

Astfel, sistemele ERP reunesc si stabilesc modul de lucru, dar si schimbul de informatii dintre diferitele departamente ale companiei. Astfel, prin partajarea acestora, in timp real, se elimina duplicarea task-urilor si se asigura accesul rapid la o baza de date complexa si actualizata in timp real.

In prezent, ERP-ul reprezinta o solutie moderna de gestionare a task-urilor oricarei companii, fie ea de dimensiuni mari sau medii sau din domenii de activitate variate.

 

Functionarea unui ERP

Solutia ERP are un sistem de functionare care colecteaza centralizat datele, cu scopul de a le distribui la o scara larga si a oferi acces tuturor angajatilor. Interfata intuitiva, impreuna cu facilitatea accesului la aplicatie, fac din solutia ERP principala modalitate de culegere si inregistrare, validare, prelucrare, transfer sau export a datelor, sub o forma bruta sau sub forma unor rapoarte, declaratii financiar-contabile etc.

 

Inregistrarea datelor in ERP

Se realizeaza prin urmatoarele actiuni:

  • introducerea directa a datelor de catre operatori, cu ajutorul tastaturii sau prin scanarea codurilor de bare;

  • importul din alte baze de date;

  • transferul de date dintre International Key Accounts si furnizori.

Astfel, softul ERP ajuta utilizatorul sa isi gestioneze mai bine si mai repede activitatea si sa o inregistreze in baza de date, iar documentele create sa fie accesibile catre management sau alte departamente.

Practic, scopul unui ERP este transparentizarea activitatilor, imbunatatirea capacitatii de management a companiei, automatizarea, standardizarea si optimizarea circuitelor de lucru, dar si eliminarea erorilor si reducerea timpului de raspuns.

 

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare