Comunicate de Afaceri

Narghileaua nu este periculoasă! Proprietarii de cafenele rup tăcerea despre cel mai controversat subiect din Centrul Vechi!

Narghileaua este denumirea dispozitivului cu ajutorul căruia se poate fuma, diferența dintre aceasta și fumatul clasic fiind aceea că nu este implicat un nivel la fel de mare de nicotină, iar aromele sunt variate. Această practică își are originile în Orientul Mijlociu, însă a fost rapid preluată și de europeni.

Printre cei mai avizi consumatori de narghilea din România se numără Bucureștenii, aceștia având acces prin intermediul multitudinii de cafenele cu specific oriental din Centrul Vechi.

Fumatul de shisha este foarte popular în București

Bucureștiul este o adevărată oază pentru iubitorii de narghilea. Valea Regilor este foarte populară printre tineri, aceasta fiind zona din Centrul Vechi unde majoritatea pot fuma narghilea, având posibilitatea de a-și alege aromele preferate, ori de a-și prepara propria narghilea, în funcție de preferințe.

,,Există guri rele care contestă efectele de relaxare produse de narghilea. În cele din urmă, nu este nimeni obligat să consume, și niciun local nu va impune clienților săi să comande narghilea, la fel cum nu va impune nici consumarea unui anumit tip de băutură sau de prăjitură. Este ceva normal, alegerea fiind 100% de partea clientului.” a declarat un reprezentant Ganesha Caffe Victoriei.

Apariția cafenelelor cu specific oriental a stârnit o serie de controverse în rândul persoanelor care nu cunosc detalii vitale despre consumul de narghilea. Diferența notabilă dintre narghilea și țigările clasice este că acestea din urmă provoacă dependență, iar studiile experților confirmă faptul că afectează sănătatea pe termen lung. Consumul ocazional de narghilea nu a înregistrat momentan consecințe severe, fiind în continuare considerat strict o metodă de relaxare.

Cât despre îngrijorarea părinților și a autorităților, proprietarii de cafenele admit că își iau toate măsurile necesare cu privire la prezența minorilor în localurile care oferă spre servire produse periculoase pentru cei sub 18 ani. Reprezentantul Ganesha Caffe Victoriei a completat: ,,În cafeneaua noastră nu are voie niciun minor să consume alcool sau să fumeze narghilea. Suntem foarte atenți la acest aspect, iar personalul nostru a fost special instruit pentru a asigura siguranța clienților.

Ce spun experții în sănătate

Fumatul de shisha este o modalitate excelentă de relaxare, în special după o zi istovitoare la birou. Majoritatea bucureștenilor frecventează cafenelele unde se poate fuma narghilea deoarece susțin că îi ajută să se relaxeze și să se calmeze. Este deseori asemănată cu epxeriența produsă de consumul unui pahar de vin roșu, băutură recomandată de experții în sănătate. De asemenea, este considerat un obicei care poate duce în timp la diminuarea consumului de țigări clasice, acestea din urmă fiind cu adevărat dăunătoare pentru organism.

Deși există o serie de studii izolate care susțin că narghileaua este la fel de periculoasă precum fumatul de țigări, există și experți care contestă astfel de declarații. Un expert în tutun care lucrează în cadrul unei autorități londoneze a declarat: ,,Nu sunt încă suficiente cercetări cu privire la efectele pe termen lung ale fumatului de shisha. A compara shisha cu țigările este echivalentul cu compararea portocalelor cu merele.” Dr. Kamal, expert în tutun și profesor în cadrul unei universități de prestigiu din Paris.

Despre Ganesha Caffe Victoriei

Ganesha Caffe Victoriei este localizată pe Calea Victoriei nr. 16-20, în zona Valea Regilor din Centrul Vechi al Bucureștiului. Cafeneaua este înregistrată sub CUI: 39986140 și numărul de înmatriculare: J40/14613/2018.

Date de Contact

Telefon – 0748 336 677

E-mmail – ganeshacaffevictoriei@gmail.com

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare