Comunicate de Afaceri

Organizarea nuntii - Idei practice

Organizarea unei nunti perfecte incepe cu cateva luni inainte de ziua cea mare sau chiar mai mult de un an in unele cazuri.

Pentru ca sunt multe lucruri de facut se recomanda realizarea unui checklist in care sa treci in ordine cronologica ce ai de facut. Pe masura ce rezolvi sarcinile din lista, bifezi sarcinile efectuate si te concentrezi asupra celor ramase.

Inainte cu 12 luni - Fixati data nuntii

Punctul de pornire al intregului eveniment este stabilirea datei nuntii. De regula trebuie stabilita cu cel putin 1 an inainte pentru a avea timp sa rezolvati toate problemele ce pot sa apara. Este recomandat sa fixati cununia civila si nunta in aceiasi zi.

Stabiliti bugetul de nunta si prioritatile

Toata organizarea o veti face in functie de buget, dupa fixarea datei nuntii stabilirea bugetului este urmatrul pas important. Faceti o lista de cheltuieli pentru a va face o idee aproximativa despre costul total al nuntii.

In functie de buget o sa va alegeti si furnizorii precum: un fotograf de nunta, un videograf nunta, trupa vover si furnizorii de accesorii. Tine cont ca furnizorii de nunti sunt foarte solicitati iar majoritatea au rezervate nunti si cu 1 an inainte. Alegerea lor nu trebuie amanata.

Lista de invitati

Incepeti cu o lista de invitati preliminara. In functie de ce va doriti, o nunta mare sau una intima veti stii cate persoane sa inviati. Cu cateva luni inainte de nunta incercati sa obtineti o confirmare din partea lor daca vin ca sa comunicati lista finala la local.

Alegeti nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare.

Alegeti nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare dintre persoanele apropiate voua.

Cu 6-9 luni inainte de nunta

Rezolvati tot ce mai aveti de facut pentru ca timpul trece repede si nu ati vrea sa aveti lucruri de facut si decizii de luat pe ultima suta de metri.

Alegeti rochia de mireasa si costumu ginerelui, verighetele, daca mergeti in luna de miere este timpul sa faceti rezervari.

Cu doua luni inainte de nunta verificati lista de documente necesare pentru Starea civila, comandati tortul, cumparati cadoul pentru nasi si rezervati cazarea pentru invitatii veniti din alte localitati.

In ultima luna, faceti ultimele verificari, asigurati-va ca decorul salii este asa cum ati stabilit, la fel si daca aranjamentele florale au ajuns la local.

 Articol optimizat in motorul de cautare Google de bloggerderomania.ro

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare