Comunicate de Afaceri

Performantele angajatilor si evaluarea acestora, doua elemente pentru succesul unei companii

Performanta angajatilor si comportamentul acestora la locul de munca sunt masurate prin evaluarea psihologica si aptitudinala. Aceaste metode folosite de psihologii atestati in acest domeniu sunt importante pentru o organizatie care isi doreste ca rezultatele sale sa fie continuu optimizate.
„Motivatia la locul de munca poate fluctua, interesele, aspiratiile se schimba iar angajatorul nu trebuie sa neglijeze acest aspect. Astfel evaluarile psihologice si aptitudinale sunt necesare la recrutarea sau la promovarea unui angajat. Rezultatele evaluarilor ne pot oferi si posibilitatea cunoasterii tendintelor de evolutie a abilitatilor si aptitudinilor evaluate la angajare, oferindu-ne suportul decizional legat de necesitatea de formare si dezvoltare personala si profesionala a colegilor nostri de munca, de nivelul de adaptare la cerintele postului sau a functiei pe care o ocupa.” a precizat Madalina Buza, Human Resources Project Manager Inspire Human Resources, Cluj.
Evaluarea psihologica si aptitudinala, se realizeaza in functie de cerintele locului de munca, prin aplicarea de teste cu licenta de utilizare. Evaluarea se face dupa criterii diverse, prin metode care evidentiaza calitatiile acestora pe linia pishologiei muncii.

A dispune de teste psihologice complete si valide poate conferi siguranta ca procesul de selectie se desfasoara cu obiectivitate si transparenta. „Exercitiile de business pe care le folosim in procesul de evaluare pot fi foarte diverse. Ele se customizeaza in functie de specificul angajatorului, de nivelul si complexitatea postului si trebuie alese vizand competentele urmarite pentru pozitia vacanta. Facem o matrice de competente cu ceea ce dorim sa masuram si urmarim sa avem si sa ajustam, sau construim probe si exercitii care sa ofere informatii despre fiecare competenta prin cel putin 2 surse sau probe diferite.” mai declara managerul de proiect al Inspire Human Resources.

Inspire Human Resources ofera servicii profesioniste de resurse umane pe piata muncii din Transilvania, avand trei directii importante de actiune: consultanta, assessment center, recrutare si selectie de personal.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare