Comunicate de Afaceri

Printul faciliteaza difuzarea noilor tendinte de consum in randul publicului

Romanii se aliniaza standardelor occidentale de trai, fapt care a dus la schimbarea  obiceiurilor de consum. Din ce in ce mai multe studii de piata arata faptul ca romanii adopta un stil de viata mai sanatos, axat pe practicarea sportului sau pe alimentatia sanatoasa.

Alimentatia, practicarea unui sport si gasirea unor noi hobby-uri sunt elemente centrale care definesc grija romanilor fata de propria sanatate. Acest trend se defineste in contextul cresterii nivelului de trai si al constientizarii efectelor negative pe care le au asupra corpului unele produse alimentare, stresul sau lipsa odihnei. Astfel, tot mai multi consumatori cauta surse de informare in care pot avea incredere, care sa ii ajute in mentinerea unei alimentatii echilibrate si a unui stil de viata sanatos.

Materialele printate joacă un rol important in amplificarea acestui fenomen potrivit statisticilor, care sustin faptul ca 44% dintre romani folosesc cartile si revistele drept surse de informare, conform unui studiu recent. De asemenea, 4 din 10 romani considera presa ca fiind o sursa de încredere si isi ghideaza actiunile in baza informatiilor din aceste surse.

Observam o tendinta de crestere a numarului publicatiilor tiparite care au in centrul activitatii lor comunicarea informațiilor legate de lifestyle sau sanatate. Aceasta piata emergenta demonstreaza interesul mare al romanilor pentru informatii menite sa ii ajute sa ramana sanatosi si care le ofera alternative la ritmul alert al vietii. In acest caz, rolul unui integrator de print este ca, prin intermediul unui proiect de print, sa sustina atat companiile care se implica in promovarea unui stil de viata sanatos, cat si a publicatiilor de profil care vin in sprijinul oamenilor.

Este cert faptul ca, alaturi de sfatul specialistilor, printul constituie o sursa relevanta de informare, ceea ce demonstreaza faptul ca oamenii tind sa treaca de la mediul digital spre informatia aflata in format tiparit”, spune Calin Pascu, Manager General Agentia de Print.

Schimbarile la nivelul obiceiurilor de consum ale publicului genereaza nevoia de adaptare a mai multor industrii influentate de noile tendinte ale consumatorilor. Printul constituie un canal de comunicare extrem de folositor prin care o companie poate crea o relatie directa si omogena cu segmentele sale de public tinta.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare