Comunicate de Afaceri

Reabilitarea Judecatoreasca si Reabilitarea de Drept ofera condamnatului sansele necesare pentru a se reintegra cu succes in societate

Indiferent de gravitatea faptei pentru care a fost condamnat, reabilitarea juridica si reabilitarea de drept ofera persoanei in cauza sansele necesare pentru a duce o viata normala si pentru a se reintegra in societate.

Reabilitarea de drept se refera la condamnari de gravitate redusa, cum ar fi: amenzi, condamnari la inchisoare de pana la 2 ani, condamnari cu suspendare. Reabilitarea de drept se aplica din oficiu in cazul in care condamnatul nu a mai savarsit o infractiune in termenul de 3 ani.

Reabilitarea judecatoreasca acorda fostului condamnat posibilitatea de a solicita inlaturarea consecintelor condamnarii, la cativa ani dupa ispasirea pedepsei. Termenul acesta variaza intre 4 ani – in cazul pedepselor cu inchisoarea mai mici de 5 ani si pana la 10 ani – in cazul condamnarilor la pedeapsa detentiei pe viata, considerata executata ca urmare a gratierii, a eliberarii conditionate sau a implinirii termenului de prescriptie. In Romania, este posibila si obtinerea reabilitarii condamnatului decedat, pana la implinirea termenului de reabilitare, in cazul in care instanta de judecata, evaluand comportamentul de pana la deces al condamnatului apreciaza ca merita acest beneficiu.

Obtinerea in instanta a reabilitarii

Pentru a obtine in instanta reabilitarea judecatoreasca, exista o procedura ce trebuie urmarita. In acest scop, exista in Romania firme de avocatura pregatite sa iti ofere toate raspunsurile la intrebarile tale despre obtinerea unei decizii oficiale de reabilitare.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Online Marketing

Comentarii

Cauta

Categorii populare