Comunicate de Afaceri

Reglementari UE in turismul romanesc

Sub acelasi principiu, se afla si segmentul turismului care face parte din marele domeniu al serviciilor. Biletele de avion, sejururile, vacantele propuse de turoperatori si agentiile de turism se gasesc la diverse preturi, in functie de complexitatea pachetului turistic. Uniunea Europeana a propus, o legislatie prin care sa se realizeze o mai buna informare a consumatorilor asupra serviciilor de zbor, reglementare ce in Romania este sustinuta si de catre compania Merlin X.

Deseori se intampla ca prin analizarea diferitelor oferte turistice on-line sau off-line, privirea sa-ti fie luata de un preturile uneori prea mici pentru pachetele turistice, care devin un tarif bun pentru o vacanta de vis. Iar momentul adevarului are doua scenarii: in momentul platii finale, turistul observa ca oferta initiala a crescut prin includerea unor taxe de care nu era informat, sau, in cazul fericit turistul citeste atent printre randuri si observa ca pretul ,,bomba’’ nu este decat o mica parte din costul final al unui concediu. ,,De cele mai multe ori se intampla ca in cadrul unei oferte sa apara servicii turistice la preturi partiale, deoarece aceste cotatii nu includ taxele care vin in completarea pretului initial. Turistul atras de un sejur de 7 nopti/8 zile la un pret bun, poate sa constate in momentul contractarii efective a serviciilor, ca suma a crescut in mod considerabil prin introducerea diferitor taxe de aeroport, securitate, handling sau vize’’, a declarat domnul Andrei Petrescu, sales manager al companiei MerlinX.

Pentru a da incredere consumatorilor serviciilor de turism, UE a introdus reglementari prin care toate companiile de turism sa afiseze pretul integral al biletelor de zbor, cu toate taxele incluse. Aceasta directiva se extinde, in mod implicit, si asupra afisarii pretului integral pentru pachetele turistice. In Romania, compania MerlinX isi fundamenteza serviciile pe baza acestei reglementari si propune un sistem de achizitionare a vacantelor cat mai transparent. „Soft-ul operational MerlinX care afiseaza ofertele turistice ale celor mai mari turoperatori din Romania si Europa se bazeaza pe principiul loialitatii pietei turistice si include preturi totale, cu taxele aferente, tocmai pentru a aduce o mai multa siguranta amatorilor de calatorii, dar si pentru a crea incredere colaboratorilor nostri’’, a precizat sales managerul companiei MerlinX. Astfel, prin introducerea in sistemul MerlinX, a preturilor cu toate taxele incluse si agentiile care implementeaza acest sistem se vor ralia reglementarilor UE cu privire la informarea si prezentarea turistului a unor oferte care sa inspire siguranta. Cu privire la aceasta campanie de sustinere a introducerii pretului corect la biletele de zbor si sejururi, domnul Andrei Petrescu afirma ca: ,,In tarile vest-europene legislatia data de UE este urmata intocmai, iar tarifele de zbor sau excursii expuse in oferte on-line sau off-line includ toate taxele aferente. In Romania, majoritatea pachetelor de servicii nu includ taxele adiacente, cum este taxa de aeroport, ceea ce schimba total pretul initial al unui sejur. Iar aceasta situatie aduce neplaceri pentru un consumator de servicii turistice. Ne bucura faptul ca toti marii turoperatori romani au inteles acest aspect si ca astfel putem, prin intermediul sistemului nostru, sa modernizam piata de servicii turistice din Romania si sa implementam cu succes reglementarile UE in acest domeniu’’.

MerlinX Sistem este o companie romaneasca ce promoveaza si sustine sistemul de rezervari online MerlinX. Acest sistem ofera posibilitatea de interconectare intre toti turoperatorii si agentiile de turism active pe o anumita piata printr-o interfata comuna, creata special pentru o utilizare facila.
Produsele turistice a peste 210 turoperatori si furnizorii de servicii sunt distribuite catre mii de agentii de turism prin intermediul acestui sistem de rezervari. MerlinX este o solutie online de ultima generatie si orientata spre reducerea costurilor pentru industria turistica, bazandu-se pe proceduri standardizate. MerlinX este intr-o continua crestere si expansiune a pozitiei pe piata, prin abordarea tuturor segmentelor de travel. Portofoliul companiei este consolidat de noi proiecte domestice, precum si de proiecte la nivel european, pentru a putea face fata schimbarilor constante ale pietelor.

Monica Gavrila
Pr Account Executive-D\'Avantage Consult
monica.gavrila @davantage.ro
www.davantage.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare