Comunicate de Afaceri

Scheffal & Scheffal: 20 de motive pentru care taberele sunt esentiale pentru educatia unui copil

O tabara bine organizata aduce copiilor cu varste intre 6 si 14 ani trei categorii de beneficii – le stimuleaza aptitudinile sociale (calitatile de conducator, spiritul de comunitate, capacitatea de socializare), le formeaza caracterul (prin dezvoltarea responsabilitatii, creativitatii, adaptabilitatii, flexibilitatii, disciplinei si independentei) si le dezvolta abilitatile sociale si de comunicare (grija pentru sine si fata de altii, corectitudinea, spiritul civic, increderea, spiritul de echipa, umorul, prietenia, confortul social, spiritul de aventura si explorare, respect fata de natura, relationarea cu persoane din generatii diferite). Taberele de limba germana Scheffal & Scheffal le mai ofera copiilor inca o categorie de beneficii unice – contactul cu limba germana si dragostea fata de cultura germana. In cadrul taberelor de germana Scheffal & Scheffal, invatarea limbii germane are loc in trei grupe (necunoscatori, incepatori si vorbitori), iar in cadrul activitatilor se pune un mare accent pe educatia germana.

„Cea mai buna recomandare a noastra? Faptul ca fostii copii, care au venit la noi in tabara in urma cu peste 20 de ani, isi aduc acum copiii in tabara noastra sau faptul ca an de an, copiii nu se mai satura sa revina la noi“ a continuat Genela Scheffal. Cu o experienta de 25 de ani in organizarea de activitati educationale, Genela Scheffal arata de ce taberele si activitatile educationale desfasurate in afara cadrului scolar au un impact decisiv, extrem de important pentru evolutia unui copil, iar apoi a unui adolescent. “Taberele ofera copiilor posibilitatea de a se descoperi in cadrul unei comunitati sigure, supravegheate de adulti. O tabara le hraneste copiilor nevoia de cunoastere, le ofera posibilitatea de a invata din experienta proprie si de a se descoperi. Ca rezultat, copiii isi dezvolta competente personale esentiale pentru viitorul lor, cum ar fi identitatea de sine, respectul fata de sine, relationarea in societate, calitatile de conducator, disciplina. Copiilor li se dezvolta un spirit al comunitatii, invata sa creeze relatii cu alte persoane din generatii diferite, invata sa se priveasca din alte perspective, sa relationeze in societate, sa respecte munca, corectitudinea, natura si capata modele printre adultii din jur. Taberele sunt primul pas catre independenta unui copil, pas extrem de important in viata viitorului adolescent si adult. Contributia noastra la educatia celor mici este atat evidenta si imediata, cat si subtila. Unele beneficii ale muncii noastre se vad imediat, altele se vad in timp. Cel mai important este faptul ca, desi experienta in sine este trecatoare, taberele noastre tinand 10 zile, impactul nostru asupra spiritului uman dureaza o viata. Copiii care vin la noi creeaza conexiuni cu lumea inconjuratoare. De 25 de ani, parintii observa anual cum copiii lor se intorc schimbati din taberele organizate de noi, fiind mai grijulii, disciplinati, intelegand importanta de a darui, copiii sunt mai responsabili, si, nu in ultimul rand, isi fac singuri curat in camera fara a mai fi nevoie de constrangeri din partea parintilor. Avem multe semnale pozitive si de la profesori.”

Beneficiile taberelor de germana Scheffal & Scheffal:

I. Dezvoltarea aptitudinilor sociale:
1. Calitati de conducator
2. Spritul de comunitate
3. Socializarea

II. Respectul de sine si construirea de caractere
4. Responsabilitatea
5. Creativitatea
6. Adaptabilitatea
7. Flexibilitatea
8. Disciplina
9. Independenta

III. Abilitati sociale si de comunicare
10. Grija
11. Corectitudinea
12. Spiritul civic
13. Increderea
14. Spiritul de echipa
15. Umorul
16. Prietenia
17. Confortul social
18. Dezvoltarea spiritului de aventura, pofta de explorare
19. Constientizarea importantei mediului inconjurator, a naturii
20. Relationarea cu alti copii si adulti – alte generatii

IV. Dragostea fata de limba si cultura germana
21. Limba germana

Mai multe detalii gasiti pe www.scheffal.org. Un interviu complet cu Genela Scheffal, Managing Parnter Scheffal & Scheffal gasiti pe http://www.scheffal.org/interviu-tabere-de-germana.html. Puteti vizita Scheffal & Scheffal pe Facebook, la www.facebook.com/scheffal.

Detalii pentru jurnalisti:
Eleni Scheffal
Telefon: 0721.21.59.08

Despre Scheffal & Scheffal SRL

Cu o activitate inca din anul 1990 in domeniul educatiei si dezvoltarii personale, echipa Scheffal & Scheffal este formata din specialisti in domeniile educatiei, consilierii de dezvoltare personala, comunicarii si formarii. Succesele echipei Scheffal & Scheffal: 25 de ani de activitate in Romania, Germania si Austria, 25 de ani de activitati educationale, 800 de seminarii cu adolescenti. Viziunea Scheffal & Scheffal este de a-si sprijini clientii sa aiba succes.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Scheffal and Scheffal

Comentarii

Cauta

Categorii populare