Comunicate de Afaceri

Scheffal & Scheffal: Voluntariatul este un avantaj competitiv pentru tinerii care peste cativa ani se vor lupta pentru un loc de munca

Disciplina, comunicare, responsabilitate, autocunoastere, lucru in echipa – acestea sunt doar cateva din avantajele competitive pe care un voluntar le are in fata unui alt tanar. Aceste calitati ii vor ajuta pe voluntari sa castige competitia pentru un loc de munca mai bun, pregatindu-i pentru viata.

Tot mai multi tineri isi dau seama ca voluntariatul le poate oferi un alt fel de educatie, activitatea aceasta devenind un element cheie in obtinerea succesului in viata. Prin astfel de activitati, tinerii invata sa lucreze in echipa, sa fie responsabili, sa indeplineasca sarcini, sa ceara si sa ofere ajutor, sa se descurce si, nu in ultimul rand, sa se cunoasca mai bine si sa se dezvolte personal. Pentru mine, Academia de Voluntariat inseamna dreptul de a face parte dintr-o echipa care are multe responsabilitati, dar si privilegii. Inseamna dreptul de a lucra in echipa, de a comunica, de a striga dupa ajutor si de a oferi ajutor. Dreptul de a crea, dezvolta si finaliza proiecte, idei si planuri de viitor. Si nu in ultimul rand, posibilitatea de a lucra cu copiii in limba germana si de a te numi membru al Academiei de Voluntariat a declarat Anton Luca Dorin, 16 ani, elev in clasa a X-a si lider.

Academia de Voluntariat inseamna pentru mine: pregatire pentru viata; sa invat sa duc o treaba pana la capat; sa imi tin promisiunea facuta; sa am grija si sa-mi pese de altii; impreuna cu ceilalti membri invatam cum sa fim o echipa; sa comunicam unii cu altii; cum sa corectam ceea ce este de corectat, astfel incat sa avem succes a spus Adrian Apopei, 16 ani, elev in clasa a X-a si lider.

Exact asa cum la scoala mergem de mici, si activitatile de voluntariat ar trebui sa fie incepute devreme – noi recomandam varsta de 12 ani. In cei 24 de ani de experienta, am lucrat cu peste 500 de tineri care au activat ca voluntari in urma chemarii pe care au simtit-o de a lucra cu copiii. Academia de Voluntariat Scheffal & Scheffal isi pregateste voluntarii in doua etape. Prima, cea teoretica, inseamna insusirea de cunostinte de pedagogie, dar si sesiuni de consiliere, comunicare si autocunoastere pentru dezvoltarea personala. Cea de-a doua, cea practica, inseamna lucrul concret cu copiii intre 5 si 12 ani, iar in cadrul acesteia, voluntarii isi exerseaza creativitatea, comunicarea, invata sa lucreze in echipa, sa fie si mai responsabili si disciplinati. Astfel, tinerii devin constienti ca parerea lor conteaza, ca au o voce, invata sa-si asume responsabilitati si sa nu-si puna limite, a afirmat Genela Scheffal, Managing partner Scheffal & Scheffal SRL.

Pentru mai multe detalii si inscrieri, puteti accesa pagina de internet www.scheffalandscheffal.ro.

Detalii pentru jurnalisti:
Genela Scheffal
Telefon: 0722.920.498.

Despre Scheffal & Scheffal SRL

Cu o activitate desfasurata din anul 1990 in domeniul educatiei si a dezvoltarii personale, echipa Scheffal & Scheffal SRL este formata din specialisti in domeniile educatiei, consilierii de dezvoltare personala, comunicarii, NLP-ului si formarii. Echipa are experienta atat in lucrul cu copiii, adolescentii si adultii, cat si cu diviziile sau companiile de diferite dimensiuni – de la microintreprinderi, la multinationale. Succesele Scheffal: 24 de ani de activitate in Romania si Austria, peste 800 de seminarii cu adolescenti si adulti, peste 5 ani de experienta in consilierea companiilor. Viziunea Scheffal este de a ne sprijini clientii sa-si atinga obiectivele. Noi credem doar in solutii.


Social Media
Vezi toate articolele autorului: Scheffal and Scheffal

Comentarii

Cauta

Categorii populare